Overig

Relatiegeschenk-ideeën om je klantrelaties naar een hoger niveau te tillen

Een relatiegeschenk zal je waardering tonen en je klanten eraan herinneren waarom je hun eerste keuze bent. Terwijl je bezig bent met het kiezen van de juiste geschenken om dit jaar te versturen, kun je deze drie ideetjes gebruiken om een ​​onvergetelijke klantervaring te bezorgen.

Klantgericht, geen zelfpromotie

Je primaire doel bij het geven van een relatiegeschenk is om de best mogelijke klantervaring te bieden. En dit betekent dat je je moet concentreren op je ontvanger – en minder op je eigen service of branding. Alleen al het ontvangen van het geschenk zal hen herinneren aan de persoonlijke details waarmee je je onderscheidt van de concurrentie!

Als je je bedrijf aan het geschenk wilt koppelen, doe dit dan op een manier die geen invloed heeft op het geschenk zelf. Denk maar aan duurzame relatiegeschenken verpakt in gepersonaliseerd inpakpapier. Dit element voegt flair toe, maar kan uiteindelijk worden weggegooid, en het zorgt ervoor dat het eigenlijke cadeau-item volledig rond je klant draait.

Zorg ervoor dat het waardevol is

Maak je geen zorgen, we hebben het hier niet over geldelijke waarde – zelfs de kleinste geschenken kunnen van betekenis zijn.

Zorg ervoor dat je geschenk praktische of emotionele waarde heeft, of in het beste geval beide! Gebruik wat je weet over je cliënt om dit te bepalen. Wat voor soort geschenk denk je dat ze praktisch kunnen gebruiken? Misschien houden ze van bloemen en kan je ze zaadbommen schenken. Dit soort relatiegeschenk zorgt voor een persoonlijke touch waardoor je klanten weten dat ze meer zijn dan een zakelijke relatie. 

Denk aan personalisatie 

Dit is de belangrijkste stap! Personalisatie heeft al een grote rol gespeeld in je selectieproces, maar hoe meer gepersonaliseerde elementen je aan je cadeau kunt toevoegen, hoe beter. Begin met kleine maar betekenisvolle dingen, zoals de naam van je ontvanger vermelden. Begin dan uit te breiden – als je grappen hebt met je klant, schrijf ze dan op de kaart voor een extra grinnik. Als je iets cools weet over hun persoonlijke leven, verwijs dan daar naar. Misschien hebben ze bijvoorbeeld net een nieuwe hond geadopteerd. Als je hun cadeau stuurt, doe er dan een hondenbot bij voor het nieuwe gezinslid. Dit soort dingen bewijzen hoeveel je luistert en om hen geeft.

Als je het eenmaal onder de knie hebt, krijg je in bijna elk gesprek met je klanten nieuwe ideeën voor persoonlijke, waardevolle relatiegeschenken die je kunt geven. Iets waar je geen prijs op kunt kleven, want tevreden klanten zullen altijd blijven terugkomen en je overal aanraden. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button