Huis

Relaxed verhuizen; dé tip

Sommige mensen vinden het heerlijk, maar de meeste mensen hebben er een behoorlijke hekel aan; verhuizen! Wanneer jij tot die laatste categorie behoort, dan hebben wij de ideale tip voor jou. De tip die ervoor gaat zorgen dat jij dit keer wel relaxed verhuist zonder stress en kwijtgeraakte spullen. Hoe wij onze laatste verhuizing relaxed en goed georganiseerd zijn doorgekomen? Wij verklappen onze truc. 

Verhuizer?

Waar veel mensen zweren bij een verhuizer, doen wij dit juist niet. Niet omdat deze mannen en vrouwen geen goed werk leveren, maar misschien juist wel dáárom. Ze pakken alles super snel en effectief in, maar daardoor raken wij zelf het overzicht kwijt. Daarnaast gooien zij (gelukkig) niets weg. Toch kan dit enorm helpen bij het verhuizen. Zeker wanneer je lange tijd op een plek hebt gewoond, kan het heerlijk zijn om even goed op te ruimen zodat je niet allerlei onnodige spullen meesleept naar je nieuwe woning. Natuurlijk kun je een verhuizer inhuren voor lastig te vervoeren, grote objecten zoals een piano of kast. Maar voor de kleinere dingen en het inpakken van dozen; doe het lekker zelf. 

Tussenstation

De geheime truc die wij de laatste keer hebben gebruikt en echt perfect werkt? Een opslagruimte huren. Deze kun je soms al voor een schijntje huren en voor zowel lange als korte termijn. Of het nu gaat om een paar meubels, of een complete inboedel opslag. Dat is aan jou! Maar door voorafgaand aan de ‘grote verhuisdatum’ een aantal maanden al een opslag extern te huren kun jij rustig aan alle dozen inpakken en weggooien wat je niet meer nodig hebt. 

Dit hoeft dan niet meer in allerijl op de paar dagen voorafgaand aan de verhuizing te gebeuren, maar is dan al gestructureerd vooraf gedaan. Vervolgens kun jij in de eerste weken na de overgang van het ene naar het andere huis, doos voor doos uit de opslag halen en deze uitpakken en de spullen neerzetten waar jij wilt. Klinkt relaxed, toch?

Verhuizen, niemand zei dat het leuk ging worden. Het gaat uiteindelijk om het resultaat, houdt dat voor ogen. Maar sinds de keer dat wij zijn verhuisd met een externe opslag als tussentijdse optie was het verhuizen een verademing. Niet alleen omdat we het daardoor rustiger aan konden doen, maar ook omdat we met alléén de spullen aankwamen in het nieuwe huis die we echt wilden behouden en ons een goed gevoel gaven. Dat noemen ze nog eens een frisse start! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button