Overig

Richt je kantoor in aan de hand van deze stappen!

Story Highlights
  • Goed meubilair is essentieel
  • Denk aan de ergonomie
  • Vergeet de pingpongtafel niet

Het kantoor van een onderneming is de thuisbasis van de onderneming. Alle medewerkers dienen hier in alle rust de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Om de werkzaamheden zo goed mogelijk uit te kunnen voeren dient het kantoor op de juiste manier ingericht te zijn. Een goede kantoorinrichting zorgt voor productiviteit daarnaast voor een gezonde portie tevredenheid bij de medewerkers! In deze blog vertellen we je waar een goede kantoorinrichting aan moet voldoen.

Primair kantoormeubilair

Met primair kantoormeubilair wordt kantoormeubilair bedoeld dat direct werk stimulerend is. Denk hierbij aan de juiste bureaustoel, een goed bureau, een goede laptop et cetera. In principe valt al het meubilair dat direct op of rondom de werkplek geplaatst is onder primair kantoormeubilair. Door het kantoor te voorzien van het juiste primaire werkmeubilair zorg je ervoor dat de medewerkers altijd op een goede en gezonde manier aan het werk kunnen. Dit is dan ook werk meubilair waar je niet op dient te besparen. Door goed primair kantoormeubilair aan te schaffen creëer je een productieve en werkvriendelijke werkplek. Goed kantoormeubilair is voornamelijk ergonomisch ontworpen en het liefst in hoogte verstelbaar. Wanneer een meubel ergonomisch ontworpen is dan is het zo ontworpen om het menselijk lichaam zo veel mogelijk te ondersteunen. Het menselijk lichaam is er niet voor gemaakt om de hele dag te zitten. Een ergonomische bureaustoel zoals de bureaustoel van Albeka forceert jouw lichaam echter in een gezondere positie dan een niet-ergonomische kantoorstoel. Hierdoor wordt de kans op lichamelijke klachten geminimaliseerd!

Secundair kantoormeubilair

Met secundair kantoormeubilair worden kantoormeubels bedoeld die niet direct bijdragen aan de werkzaamheden maar wel essentieel zijn op een kantoor. Denk hierbij aan mogelijkheden tot ontspanning. Onder secundair kantoormeubilair valt bijvoorbeeld de lunchtafel, een bank, een dartbord of een pingpongtafel. Ondanks dat deze kantoormeubelen niet direct bijdragen aan het uit te voeren werk zijn ze wel ontzettend belangrijk voor de kantoorinrichting. Dit meubilair geeft de medewerkers van de onderneming de mogelijkheid om te ontspannen tussen de werkzaamheden door.

Gerelateerde artikelen

Back to top button