Huis

Sfeervolle verlichting in huis met dimmers

Story Highlights
  • Met LED dimmers heb je steeds het gewenste licht in je huis
  • Fel licht bij het lezen, zacht licht in de avonduren
  • Dimmers hebben een geheugenfunctie

Vervelend is dat. Je hebt thuis eigenlijk maar een lichtsterkte en dat is standje fel. Dat is weliswaar prima als je kookt of een goed boek leest, maar minder leuk als je gasten op bezoekt krijgt of een gezellig etentje bij je thuis hebt georganiseerd. Door gebruik te maken van een LED dimmer los je dat probleem op. Dan bepaal je namelijk zelf de lichtbeleving in je huis.

Sfeervol in de avond, fel bij het koken en lezen

Vaak wil je ’s avonds sfeervol en bij het lezen van de krant of het koken fel licht.  Dat kan prima door het gebruik van dimmers. Zo pas je de verlichting steeds aan de situatie aan. Fel als dat nodig is, zachter als je het gezelliger wilt maken. Met dimmers voorkom je bovendien  zoemende en flikkerende verlichting. Voor elke soort LED- verlichting is een dimmer beschikbaar. Zorg wel dat je de juiste dimmer gebruikt.

De LED-dimmers beschikken over een geheugenfunctie en onthouden de laatste lichtsterkte

Het is zeer prettig de controle over de verlichting te hebben om zo de juiste sfeer in je huis te realiseren. De dimmers beschikken eveneens over een geheugenfunctie. De laatste lichtsterkte van de lamp wordt door de lamp onthouden. Wat betreft de dimmers kun je kiezen uit verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld de draadloze dimmer. Met deze dimmers kun je bovendien de overstap maken naar slimme verlichting, als je althans kiest voor de slimme dimmer.  Verder heb je nog de inbouwdimmer en schakelmateriaal. Je hebt de dimmers met verschillende IP waarden; IP20, IP44 en IP54. Ook kun je kiezen uit verschillende inbouwhoogtes voor de dimmer. Meest gangbare inbouwhoogtes zijn 25 millimeter, 30 millimeter, 40  millimeter en 9 millimeter. Ook de techniek speelt nog een rol.

Merendeel van de dimmers werkt op fase afsnijding

Zo heb je fase aansnijding en fase afsnijding als veel gebruikte dimtechnieken. Het merendeel van de  LED lampen werken altijd op fase afsnijding, een kwart met fase aansnijding. Dit wordt op de verpakking van de lamp aangegeven als je een lamp koopt. Bij de Letsleds vind je beide soorten. Ook worden diverse aansluitmethodes aangeboden in de vorm van klembevestiging, plug and play  en met schroef. De dimmers heb je bovendien in verschillende prijsklassen. Koop je online sfeer verhogende dimmers, dan kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Een ding is zeker; met LED-dimmers heb je steeds dat licht waar behoefte aan is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button