FashionTrends

Slimme kledingtips voor elke man

Waar de één een geboren stijlicoon is, heeft de ander wat meer moeite met het vinden van de perfecte looks. En daar is helemaal niets mis mee! Je kunt het namelijk prima aanleren om dat stukje stijl te hebben en precies te weten wat je moet dragen. Kun jij nog wel wat tips gebruiken? Lees dan gauw verder.

Leg de basis met basics

Je hebt misschien het idee dat je direct alles uit de kast moet trekken om als een stijlvol man voor de dag te komen. Maar niets is minder waar: leg juist liever de basis met basics. Als je de juiste basics draagt, zie je er namelijk al heel chic uit. Met een goede jeans en een T-shirt kom je al beeldig voor de dag. Net wat meer variatie? Draag dan die spijkerbroek met een mooi poloshirt heren. Qua kleuren kun je het netjes houden met wit, grijs, beige, bruin, groen, blauw en zwart. Weinig poespas – en dat is soms juist precies waar je naar op zoek bent.

Kleuren combineren (of juist niet)

De garderobe van veel mannen is erg eentonig. Je kunt natuurlijk voor deze vibe gaan: uiteindelijk is het helemaal aan jou om het te bepalen! Maar als je je kleding wat spannender wilt hebben, is het slim om voor meer kleur te gaan. Veel kleuren kun je goed met elkaar combineren: durf daarmee uit te pakken. Maar blijf kritisch, want er kan ook een mismatch ontstaan. En dat laatste wil je nu precies voorkomen. Ga dus altijd goed voor de spiegel staan om kritisch te bepalen of je met de combinatie die je in gedachten hebt de deur uit kunt.

Draag wat bij het seizoen past

Om te variëren, kun je in elk seizoen verschillende items dragen. Uit praktisch oogpunt doe je dit natuurlijk sowieso al: korte broeken heren zijn immers bedoeld voor de warme dagen. En in de winter kruip je juist weer in een dikke trui. Logisch! Maar let verder op de kleuren die je draagt per seizoen. Bij warm weer ga je voor lichte, zomerse kleuren. Wit, zand en beige, maar net zo goed geel, roze of groen – bijvoorbeeld met een pastel randje. Bij de winter passen juist donkere en warme kleuren, zoals bruin, grijs en zwart. En kies per seizoen voor specifieke materiaalsoorten. Linnen en dun katoen in de zomer, wol en leer in de winter.

Slimme kledingtips voor elke man

Let op je lichaamsbouw

Laat je lichaamsbouw een rol spelen in de kleding die je draagt. Ben je breed en lang? Dan kan het mooi zijn om iets nauwsluitends te dragen, zoals een T-shirt of broek. Zo kun je ook je spieren laten zien, mocht je dit belangrijk vinden. Maar let op dat het niet té strak is, want dat ziet er minder goed uit. Als je een tengere bouw hebt, kun je voor een oversized look gaan. Sla hier niet te ver in door, want dan zijn je kleren weer te groot. Het gaat om het vinden van de ideale balans!

Gerelateerde artikelen

Back to top button