AutoTrends

Besparen door middel van elektrisch rijden

Auto rijden is tegenwoordig erg duur. Met de stijgende energieprijzen, betaal je grof geld om je benzine auto vol te tanken. Voor veel mensen is autorijden hierdoor te duur geworden. Gelukkig is er een oplossing. Je kunt namelijk kiezen om geld te besparen op autorijden door middel van elektrisch rijden. Elektrisch rijden heeft namelijk veel verschillende voordelen waardoor het goedkoper uit zal vallen. Daarnaast ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu! Wij vertellen je graag meer over het besparen van geld door middel van elektrisch rijden.

Een eigen laadpaal gebruiken

Als je in een elektrische auto gaat rijden, moet je deze natuurlijk ook opladen. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Je kunt een eigen laadpaal gebruiken, een openbare laadpaal of je laat je auto op aan de snelweg. Je gebruikt hiervoor de gemakkelijk de laadkabel elektrische auto. Doordat elektriciteit veel goedkoper is dan benzine of diesel, betaal je veel minder per gereden kilometer. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om een eigen laadpaal voor thuis te nemen. Met een eigen laadpaal bespaar je nog veel meer op de kosten voor energie. Je hebt dan namelijk de mogelijkheid om je auto op te laden met energie die je zelf opgewekt hebt met bijvoorbeeld zonnepanelen. Op deze manier bespaar je enorm veel geld!

Veel minder onderhoud

Naast dat je veel geld bespaard op de energie van de auto, bespaar je ook nog op de auto zelf. De aanschafwaarde van een elektrische auto kan weliswaar hoger zijn, maar ook de restwaarde van de elektrische auto is doorgaans veel hoger. Daarnaast is het zo dat een elektrische auto minder vaak onderhoud nodig heeft. De onderdelen in de motor krijgen namelijk niet te maken met ontbranding, waardoor de systemen beter kunnen lopen en er minder onderhoud nodig is.

Fiscale voordelen bij het zakelijk rijden

Ook zijn er nog fiscale voordelen aan het rijden van een elektrische auto. Zo is bijvoorbeeld de bijtelling lager en hoef je ook minder geld te betalen aan andere belastingen. Dit maakt het rijden van een elektrische auto enorm populair en een zeer verstandige keuze. Je bent niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens voor je eigen portemonnee!

Gerelateerde artikelen

Back to top button