Health

Sportevenementen in 2021

Story Highlights
  • Overvolle agenda sportevenementen 2021
  • Wanneer worden de Olympische spelen gehouden?
  • Mensen sporten zelf meer thuis

We hebben in 2021 nogal wat sportevenementen tegoed. Wat dacht je van bijvoorbeeld de Olympische Spelen en het EK voetbal? Zoals bij de sportliefhebbers bekend vonden deze en nog veel andere sportevenementen geen doorgang in 2020 vanwege Covid-19. De grote vraag is echter wanneer de Olympische Spelen gehouden gaan worden. Want de lijst met sportevenementen in 2021 is al zo groot. En bovendien, wanneer mag er weer vrijuit gesport worden en wanneer mag het publiek er weer bij?

Wordt er volgend jaar weer gesport?

Eigenlijk geldt het voor alle takken van sport en op alle niveaus. Alles wat in 2020 geannuleerd werd, wil men graag in 2021 ergens inhalen. Dat geldt zeker ook binnen de vechtsport. Toch is bokshandschoenen bestellen aan de orde van de dag. Juist nu worden veel bokshandschoenen besteld. Dit omdat veel mensen thuis gaan sporten. Zal er volgend jaar daadwerkelijk weer volop gesport worden? Ondertussen loopt iedere sportclub grote financiële schade op maar doen winkels die sportartikelen verkopen het goed. Sinds de corona tijd worden er meer sportartikelen gekocht, zo ook bij de vechtsport winkel. Mensen gaan namelijk massaal thuis sporten en bestellen hierdoor vaker sportartikelen.  

Wanneer is er ruimte voor de Olympische Spelen?

Ondertussen worden de agenda’s van de belangrijkste sporten ter wereld gewoon volgepland. Voor het EK voetbal is nog wel ruimte maar wanneer de Olympische Spelen plaats moeten vinden? Zeker is dat het in Tokio in het vroege voorjaar wat de temperatuur betreft perfect weer is voor het houden van Olympische Spelen. Toch wil de organisatie de Spelen in de maanden juli of augustus houden, precies in de maanden dat er al zoveel gesport wordt. Wie goed kijkt die ziet dat er meteen na Wimbledon tot voor de start van de US Open nog ruimte is. Kunnen de tennissers in elk geval ook van de partij zijn in Tokio.

Wachten op het vaccin

Het EK Atletiek indoor, het WK Atletiek indoor, Roland Garros, de Ronde van Vlaanderen, het EK voetbal, Wimbledon, de Tour de France het WK zwemmen en ga zo maar door. De sportagenda is zo goed als vol. Ondertussen weet echter niemand wanneer er weer gesport mag worden en wanneer ook de amateurs weer hun beste beentje voor mogen zetten. Wanneer mag je weer de boksring in en wanneer mag je weer met je vriendenteam voetballen? Wie het weet mag het zeggen. Het wachten is op hét vaccin. Want daar heeft iedereen en zeker sporters nu toch wel de hoop op gevestigd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button