HealthHuis

Thuis sporten: oefeningen waarvoor je haltersets nodig hebt

Sinds de coronatijd zijn er steeds meer mensen die liever thuis sporten dan in de sportschool. Dat is ook best logisch, want het scheelt je het geld van een abonnement voor de sportschool en je kunt sporten wanneer je maar wil. Je hebt niets te maken met openingstijden. Doe je veel oefeningen waar je halters voor nodig hebt? Dan wil je natuurlijk wel een halterset kopen van goede kwaliteit. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het aankopen van halters en welke oefeningen je ermee kunt doen!

Wat is een halterset?

Een halterset bestaat uit een aantal materialen: een halterstang, gewichten en sluitingen. Je krijgt er vaak diverse gewichten bij, wat natuurlijk fijn is aangezien je voor verschillende oefeningen ook verschillende gewichten nodig hebt. En als je sterker wordt, wil je misschien ook gaan trainen met meer gewicht. Je kunt op deze manier dus altijd het gewicht kiezen dat bij jouw wensen aansluit. Om blessures te voorkomen, raden we je wel aan om altijd licht te beginnen en de gewichten en de training rustig op te bouwen. Een halterset is dus geschikt voor zowel beginnende als ervaren sporters, aangezien je kunt kiezen welke gewichten je gebruikt. Een goede halterset kun je in iedere gespecialiseerde sportwinkel kopen.

Goede haltersluitingen

De gewichten die je op de halterstang zet, moeten natuurlijk erg goed vastzitten om gevaarlijke situaties te voorkomen. Daarom heb je haltersluitingen nodig van hoge kwaliteit. In een halterset van een specialist zul je altijd goede haltersluitingen tegenkomen, die zeker niet los zullen raken tijdens een training.

Verschillende spiergroepen trainen met een halterset

Met haltersets kun je verschillende spiergroepen trainen, het zijn daarom echt geweldige fitness artikelen. Je kunt met behulp van halters spieren van je borst tot je schouders en van je biceps tot je onderarmen trainen. Er zijn zoveel oefeningen mogelijk met een halter, dat dit echt een onmisbaar fitness accessoire is voor serieuze sporters. Een aantal oefeningen die populair zijn om te doen met halters zijn dumbbell oefeningen, bankdrukken, bicep curls, schouderpress, voorovergebogen roeien en triceps extension. Begin je pas net met sporten met halters? Dan kun je het beste beginnen met deze oefeningen: squat met halterstang, bankdrukken, roeien met halterstang en triceps extensions met een lange halter. Voor de beginners oefeningen hoef je dus nog geen gewichten aan het halter te bevestigen. De halter zelf is al genoeg gewicht voor een beginner om mee te sporten. Ga je meteen met gewichten aan de gang, dan is er een grotere kans op blessures of het overbelasten van je spieren. Dat wil je natuurlijk niet, want dan ben je alleen maar weer verder van huis en moet je uiteindelijk weer opnieuw gaan opbouwen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button