Health

Voel je beter in jouw lichaam met lichttherapie

Jouw lichaam draait volledig op energie. Gedurende de dag heb je echter veel energie nodig om bepaalde activiteiten uit te voeren. Het is daarom belangrijk dat je jezelf iedere dag weer oplaadt voor de volgende dag. In sommige gevallen heb je hier echter extra hulp bij nodig, omdat er andere oorzaken kunnen zijn die jouw lichaam tegenhouden om de energie op te bouwen. Je kunt hiervoor therapieën volgen bij een professional als www.loptimize.nl. Voordat je met deze therapie begint, is het goed om te weten wat er allemaal bij komt kijken. En welke resultaten kun je ermee behalen? 

Speciaal licht voor het uitvoeren van therapie 

De therapie maakt gebruik van rood licht, welke ook wel infrarood wordt genoemd. Het licht zorgt voor een verhoging van de energieproductie in de cellen, zodat de cellen gemotiveerd worden om de energie op te wekken. Het licht dat wordt gebruikt tijdens deze therapie is voorzien van bepaalde golflengtes, zodat de juiste resultaten behaald kunnen worden. Uiteindelijk merk je dat jouw lichaam beter aanvoelt en je gedurende de dag ook veel meer energie overhoudt. Je zit hierdoor beter in jouw vel en voorkomt meer dan alleen lichamelijke klachten. 

Stoffen aanmaken in jouw lichaam 

Tijdens de infrarood therapie wordt de huid of het onderliggend weefsel bestraald. Hierdoor komt er een biochemisch proces op gang, welke je kunt vergelijken met fotosynthese bij planten. In jouw lichaam wordt dan de stof adenosine-tri-fosfaat aangemaakt, welke een belangrijke bouwsteen is voor de energie in jouw lichaam. Jouw lichaam maakt deze stof ook zelf aan, maar de hoeveelheid is niet altijd genoeg om de dag door te komen. De energietekorten die je dan hebt, kan voor veel lichamelijke en mentale klachten zorgen. De therapie kan ervoor zorgen dat je minder prikkels krijgt en dus weer goed kunt functioneren gedurende de dag. 

Voorkom veel lichamelijke klachten 

Met behulp van de infrarood therapie heb je niet alleen de mogelijkheid om beter in je vel te zitten, maar kun je ook darmklachten, huidproblemen en ontstekingen voorkomen. Daarnaast zijn er nog andere voordelen aan te behalen. Denk aan het verbeteren van jouw slaapkwaliteit, een betere spieruithoudingsvermogen of het verminderen van haarverlies. Hoe jouw lichaam op de therapie reageert, is voor iedereen anders. Wel ga je er te allen tijde profijt van hebben en kun je ervoor zorgen dat je weer beter functioneert gedurende de dag. De therapie kan jou dus altijd helpen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button