Auto

Tips voor je auto wanneer het kouder wordt

Warm water over je ruit heen gooien

Dit is een tip die je vaak voorbij ziet komen op tiktok of andere social media platformen. Hierbij gooit iemand een bak warm water over de ruit van de auto af en het ijs is van de voorruit af. Dit is een tip die je beter niet kan uitvoeren omdat het een schrikeffect afgeeft aan de ruit waardoor het zelfs kan barsten. Doet dit dus liever thuis niet na. Beter kun je de auto starten en de voorruit krabben op de ouderwetse manier. Hiermee hou je de ruit heel en kun je snel weer weg.

Ook zie je een trend waarbij er een zakje met warm water over de bevroren ruit wordt gewreven en daardoor zou het ijs moeten smelten. Dit kan werken maar het is net zo makkelijk om de autoruit te krabben. 

De handrem

Tijdens het leren van auto rijden willen ze graag dat als je parkeert de handrem er op moet doen. Dit is eigenlijk niet nodig want als je de auto in een versnelling hebt dan gaat die niet van de plek af. Toch kan het er in zijn geslopen dat je de auto toch wel op de handrem doet. Met koud weer kun je dit beter niet doen omdat de handrem dan vast kan vriezen. Als die vastgevroren is kun je niet veel met de auto. Gelukkig komt dit niet vaak voor in nederland maar in gebieden waar het kouder is moet je hiervoor oppassen.

Parkeren

In de winter gaan mensen minder snel hun auto verplaatsen waardoor de parkeerplekken overvol raken. Als jij een privé parkeerplek hebt en elke dag toch weg moet is de kans groot dat iemand toch jouw plekje inneemt. Hiervoor kun je het beste dan een parkeerbeugel nemen. Hiermee kun je jouw parkeerplek bezet houden. Zo kan niemand op jouw plek en als je weer thuis komt dan is jouw plek weer helemaal vrij. Dit komt omdat het afsluitbare parkeerbeugels zijn. Dit betekend dat je ze omlaag kan doen als je er uit wilt en omhoog als je geparkeerd staat. Dit gebeurt geheel automatisch.

Gerelateerde artikelen

Back to top button