Huis

Hoe kies je de beste printer?

Als je veel thuis werkt, kan het zomaar zijn dat je veel uit moet printen. Ook als je kinderen hebt, ga je waarschijnlijk vaak de printer gebruiken. Om deze reden is het verstandig om een printer aan te schaffen voor thuis. De vraag die dan echter overblijft is welke printer je precies nodig hebt. De beste printer voor jou kan een ander model zijn dan die voor iemand anders. Zorg er daarom voor dat je precies weet op welke punten je moet letten voor het aanschaffen van de printer. In dit artikel helpen we je hiermee op weg!

Welke printtechniek kies je?

Als je gaat kijken voor een printer, zijn er verschillende printtechnieken die gebruikt worden. Iedere printer is namelijk anders en genereert een andere kwaliteit: 

  • Inkjet
  • Laserjet

De meest voorkomende printtechnologie die gebruikt wordt, is inkjet. Deze printers maken gebruik van cartridges die met inkt vloeistof gevuld zijn. Het grootste voordeel aan deze techniek is dat het in de meeste gevallen het voordeligste is. Een andere mogelijkheid die je hebt, is het kiezen voor een laserjet. Dit is een toner die gebruik maakt van inktpoeder. De lasers projecteren teksten erg goed op papier, maar kunnen vaak in afbeeldingen iets minder scherp zijn. Dit komt omdat ze minder goed de verschillende kleuren kunnen genereren.

Een all-in-one printer aanschaffen

Nadat je een besluit hebt gemaakt over de printtechniek van de printer die je wilt kopen, ga je bepalen wat je nog meer van de printer wilt. Er zijn namelijk enorm veel printers tegenwoordig die ook kunnen scannen. Hierdoor kun je zowel documenten vanaf je computer op papier krijgen, als geschreven documenten op je computer krijgen. Dit is vooral handig als je zelf vaak dingen op papier schrijft. Je kunt ze dan gemakkelijk scannen en op de computer bewaren.

Verbindingsmogelijkheden van de printer

Vroeger werkte printers altijd met een kabel of een directe verbinding. Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende mogelijkheden voor de printer. Zo zijn er printers verkrijgbaar die aangesloten worden op het WiFi netwerk in huis. Vervolgens ben je ook in staat om te printen vanaf je telefoon. Voor veel printers kun je namelijk gemakkelijk een app downloaden. In de app kun je dan direct printjes maken op afstand. Ook als je pagina’s wilt scannen, kun je dit via de app regelen. Dit is natuurlijk wel zo handig als je veel moet scannen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button