Overig

Toe aan een carrièreswitch? Regel het vandaag nog!

Loop jij al een tijdje iedere ochtend je kantoor binnen met behoorlijk wat tegenzin? En dan hebben we het niet over die éne maandag na een heerlijk weekend of de eerste week na een vakantie. We bedoelen dan structureel geen zin meer hebben in je werk. Niet omdat je gepest wordt door collega’s of een vervelende leidinggevende hebt, maar gewoon omdat je het werk ‘mwoah’ of zelfs helemaal niet leuk vindt. 

Dan is het tijd om te gaan voor een carrièreswitch. Iets waarvoor je echt nooit te oud bent, al denken veel mensen van wel. Maar geloof ons, iedereen kan een carrièreswitch maken. Van jong tot oud en van hoger tot praktisch opgeleid. Zolang je er zelf maar in gelooft! Wij leggen je uit hoe je vandaag nog de eerste stap kunt zetten. 

Waar liggen de kansen?

Een carrièreswitch maken naar een beroepsgroep waar op dit moment weinig werk is, is niet aan te raden. Door een schaarste zullen ze waarschijnlijk gaan voor goed en vooral specifiek opgeleid personeel. Wanneer je echter kiest voor een bedrijfstak waar een schaarste is, waar juist veel vacatures zijn, dan zijn je kansen veel groter. Bij echte schaarste is een werkgever zelfs zeer bereid om te investeren in opleidingen en ontwikkelingstrajecten. Dit alles in de baas zijn tijd en op zijn kosten. 

Op dit moment is er veel vraag naar technische mensen, en vooral specifiek vrouwen in de ICT. Heb je hier affiniteit mee, maar werk je momenteel in een hele andere branche én heb je geen opleiding in deze richting? Het kan tóch lonen om te solliciteren, want werkgevers investeren flink in leergierige sollicitanten. 

Zet de eerste stap

Vacatures zoeken en reageren is een traditionele manier van een baan zoeken en ook zeker aan te raden wanneer jij klaar bent voor een overstap. Gebruik hiervoor ook websites als LinkedIn en Facebook. Maar nu we in een tijd leven waar de vraag naar werknemers groter is dan het aanbod, is het ook slim je in te schrijven bij specifieke recruitmentbureaus. Zij weten precies wat hun opdrachtgevers (de werkgevers!) willen en kunnen kijken of jouw profiel matcht. Dit zorgt er weer voor dat jij minder onnodige brieven en cv’s hoeft rond te sturen zonder reactie. Waar het bijvoorbeeld gaat om ICT vacatures is ICTZaakwaarnemer een aanrader. Zij richten zich op beide kanten, ze plaatsten vacatures maar zoeken óók voor jou rond. Win-win situatie.

Kortom, de huidige arbeidsmarkt is eigenlijk perfect om een carrièreswitch te gaan maken. Prijs jezelf hier mee gelukkig en kies echt iets wat bij jou en je affiniteit aansluit. En het grote voordeel is, in de bedrijfstakken waar veel vraag naar goed personeel is liggen de lonen vaak ook nog eens het meest hoog!

Gerelateerde artikelen

Back to top button