Huis

Toe aan een nieuwe dakgoot?

Zelfs tijdens de heftigste regenbuien vinden we het vanzelfsprekend dat we binnenshuis van geen druppeltje last hebben. Vaak nemen we de waterafvoer van onze woning voor lief en beseffen we ons niet hoe belangrijk het juiste materiaal en onderhoud is. Een goed functionerende waterafvoer voorkomt dat water zich rond je woning ophoopt en schade veroorzaakt aan onder andere muren en houtwerk. Zo krijgen vocht en schimmels, die je gezondheid negatief beïnvloeden, geen kans. Een kwalitatief hoogwaardige waterafvoer voorkomt dus schade in tal van opzichten.

Van welke materialen kan een dakgoot zijn vervaardigd?

De waterafvoer van je woning, door de meeste mensen dakgoot genoemd, kan van uiteenlopende materialen vervaardigd zijn. Zo komen er dakgoten in aluminium, lood en roestvrij staal voor, maar zijn kunststof, koper en zink de vaakst toegepaste materialen. Kunststof dakgoten zijn de goedkoopste van allemaal en laten zich het eenvoudigst plaatsen. Daarnaast zijn er twee soorten dakgoten van elkaar te onderscheiden: bakgoten en hanggoten, ook wel mastgoten genoemd. De eerstgenoemde vormen een onderdeel van de dakconstructie.

De duurzame en esthetische eigenschappen van zink

Bij dakwinkel ADR ben je aan het juiste adres voor dakgoten van de meest uiteenlopende soorten. Ondanks de breedte van het assortiment kiezen veel woningbezitters voor een afvoersysteem van zink. Niet alleen vanwege de duurzaamheid van het materiaal, maar ook vanwege het esthetische karakter. Zink past goed bij diverse bouwstijlen, of deze nu traditioneel of modern zijn. Zink heeft een lange levensduur en heeft mede dankzij zijn recyclebaarheid een minimale impact op het milieu.

Een dakgoot aanschaffen bij hét adres voor doe-het-zelvers

Is het tijd om de waterafvoer van jouw woning te vervangen? Bij dé webshop voor doe-het-zelvers vind je alles wat je nodig hebt. ADR is niet alleen een winkel met een breed assortiment op het gebied van daken, rookkanalen en waterafvoer, maar ondersteunt klussers ook met zijn adviezen. Bovendien kunnen de producten online aangeschaft en verstuurd worden, maar zijn deze ook in de fysieke winkel in Den Bosch af te halen.

De keuze voor een zinken dakgoot op maat

We noemden het al even: zink is een duurzaam materiaal dat bij vrijwel ieder type woning past. Het beschikt echter over nog een voordelige eigenschap, waardoor dit ook het ideale materiaal is voor een dakgoot op maat. Het materiaal laat zich namelijk makkelijk vormen een aanpassen, wat het mogelijk maakt om een zinken dakgoot op maat te laten vervaardigen die perfect op je woning aansluit.

Wanneer kies je voor een op maat gemaakte dakgoot?

Een op maat gemaakte, zinken dakgoot is niet altijd de meest voor de hand liggende keuze. In diverse situaties is deze dat echter wel. Denk bijvoorbeeld aan een woning waarbij sprake is van een unieke architectuur, waardoor de standaard dakgoten niet de juiste pasvorm hebben of niet bij de uitstraling van de woning aansluiten. Ook kan het zijn dat je woning eenvoudigweg een dak met een ongebruikelijke afmeting heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button