Huis

Trend: Kunstgras op je balkon

Story Highlights
  • Creëer je eigen groene balkon
  • Kunstgras heeft een lange levensduur
  • Geen of amper onderhoud aan je kunstgras

Kunstgras is hot. Je ziet het steeds vaker de plek innemen van regulier gras. Die trend zie je zeker als het om het balkon gaat ook terug. Vaak bleek een groen balkon met uitzondering van wat planten niet mogelijk. Nu kunstgras echter hip is, worden meer en meer balkons voorzien van een kunstgrastapijt. En dat staat en gaat prima.

Creëer een groen balkon met kunstgras

Gewoon gras op een balkon zie je zelden. Er komt te veel of te weinig zon, er komt teveel of te weinig water. De omstandigheden op een balkon zijn simpelweg niet ideaal als het om regulier gras gaat. Voor kunstgras geldt dat allemaal niet. Kunstgras leg je gewoon neer en je hebt er verder geen omkijken meer naar. Je kunt er voor kiezen om de kunstgrasmat vast te kitten. Veel mensen laten het ook los liggen, waarbij de tafels en stoelen en eventueel plantenbakken zorgen dat het kunstgras op het balkon blijft liggen. Dat is maar net wat je zelf wilt. Groen balkon? Kunstgras kopen dus.

Kunstgras? Dan geen tijd kwijt aan onderhoud

Dat het gebruik van kunstgras steeds meer normaal wordt, ligt aan het groot aantal voordelen dat nepgras biedt. En die voordelen liegen er niet om. Denk alleen maar eens aan het onderhoud. Heb je kunstgras, dan hoef je je gras niet te maaien en hoeven de kantjes niet geknipt te worden. Sproeien? Onzin! Net als verticuteren en bemesten. Dat scheelt je op jaarbasis dus heel wat uurtjes afgezet tegen het onderhoud dat je pleegt aan echt gras.

Lange levensduur van tussen de tien en vijftien jaar

Kunstgras mag in aanschaf dan wel duurder zijn dan normaal gras, je hebt verder geen onderhoudskosten. Uitgesmeerd over de jaren ben je met kunstgras dus voordeliger uit. En je tapijt op het balkon is groen en blijft groen. Je hoeft je geen zorgen te maken over teveel zon of teveel schaduw. Heb je een groter balkon, dan zullen je kinderen ook content zijn als je besluit kunstgras te leggen. Kunstgras is veel zachter bij een val en het schuurt evenmin. Daarom ook is het ideaal onder speeltoestellen, al zul je daar geen ruimte voor hebben op je balkon. De moderne kunstgrasmatten die je kunt kopen, zijn al weer heel veel beter dan die van jaren geleden. Dat maakt dat kunstgras ook veel langer mee gaat als voorheen. De gemiddelde levensduur ligt zo tussen de tien  en vijftien jaar ondertussen. Ook als je het op je balkon legt.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button