DIYTuin

Een slang van tyleen, waar moet je ermee heen?

Van bepaalde soorten rubber en kunststof zijn de toepassingen ons wel bekend. Maar hoe zit dat met tyleen? Wat is het, in welke formaten vinden we ‘t en hoeveel tellen we ervoor neer?

Al die kunststoffen lijken qua naam zo op elkaar, vind je ook niet? Polypropyleen, polyethyleen, polyester, polystyreen en ga zo nog maar even door met polymeren opsommen.. Uit al deze verschillende namen blijkt dat kunststof niet zomaar kunststof is. Iedere soort heeft weer zijn specifieke eigenschappen en daardoor ook toepassingen die niet universeel zijn. Voordat je een slang van tyleen gaat bestellen, is het daarom goed om hier het fijne van te weten en op de hoogte te zijn van wat je er allemaal mee kunt doen. En vooral ook wat niet. En of er verschillende soorten zijn – kort antwoord; ja.

Kortom, leg dat woordenboek nou maar weg. Wij vertellen je in het kort alle ins en outs omtrent het fenomeen tyleen.

tyleenslang

Welke diameter heeft een tyleenslang?

De dikte heeft te maken met de soort die tyleenslang je nodig hebt. ZPE – een veel gebruikte zachte variant van tyleen – heeft bijvoorbeeld een andere standaard afmeting dan HDPE. Daar komt nog bij dat de toepassing ook nog eens invloed heeft op de diameter. Voor meer informatie hierover kunnen we je aanraden om de website van WitWay.nl te bezoeken. Hier staan alle soorten slangen en de benodigde koppelingen – waarmee je de richting van je leidingen bepaalt – uitvoerig uitgelegd. Ook lees je hier welke lijm je nodig hebt om je tyleen leidingen met de koppelstukken te verbinden.

Wat kost een tyleenslang?

Tja, wat kost een paperclip? Wanneer je daar veel van nodig hebt, wordt het totaalbedrag hoger. En ook is er een verschil tussen de kleine en grote variant. Dat is bij tyleenslangen niet anders. Wel kunnen we je aanbevelen de slangen op rol te bestellen in plaats van per meter; dat scheelt aanzienlijk in de prijs. Je bent dan volledig in staat om zelf de lengte van je tyleenslangen te bepalen. Zolang je genoeg bestelt, heb je altijd een voorraadje reservemateriaal tot je beschikking! Hiermee kun je moeiteloos je luchtdichte gas- en waterleidingen aanleggen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button