DIY

Uw gevels en kozijnen zijn niet bestand tegen de weersomstandigheden

Waterslagen, ook wel lekdorpels genoemd, zijn super functioneel. Ze voorkomen dat regenwater in de spouwmuur of kozijnen terechtkomt. Zonder lekdorpels ontstaat er vocht tussen de muren. Beter dus om dit te voorkomen, want het kan u aardig wat onkosten opleveren. Veel dorpels zijn gemaakt van beton of natuursteen. Maar de aluminium lekdorpels zijn steeds populairder aan het worden in Nederland. Bij de meeste nieuwbouw en renovatieprojecten zult u alleen nog maar aluminium waterslagen zien.

Waarom aluminium waterslagen langer mee gaan

Aluminium heeft een goede corrosiebescherming en staat bekend om zijn lichte gewicht. Het kent ook geen temperatuurverschil waardoor er geen barsten of scheuren zullen ontstaan, ongeacht de weersomstandigheden. Aluminium waterslagen zijn in een standaard lengte van 6.000 millimeter beschikbaar. Maar dit is ook geheel op maat te realiseren doormiddel van zetwerk op maat. Of u nu aluminium boeiboorden, afdekprofielen of waterslagen aanschaft? Met aluminium zult u er nog jarenlang profijt van hebben.

Aluminium lekdorpels zijn er ter bescherming

Om uw gevels en raamkozijnen te blijven beschermen, laat u lekdorpels plaatsen. De lekdorpels steken aan de onderkant van het kozijn net iets voor uw gevel uit. Dit wordt altijd vervaardigd in een bepaalde hellingshoek zodat het regenwater en vuil goed aflopen. Vuil en opgehoopte bladeren kunnen namelijk voor prijzige schade zorgen. Aluminium is zeer onderhoudsvriendelijk en wordt als een van de meest betrouwbare materialen gezien in de bouw.

Zonder lekdorpels ontstaat er vocht tussen de muren en het metselwerk zal naar verloop van tijd achteruit gaan. Het is een enorm kostenplaatje om dit te laten repareren. Repareren is zelfs vaak al te laat waardoor het alleen nog maar mogelijk is om de gehele dorpels te vervangen. De aluminium lekdorpels beschikken over een coating. Dit maakt het mogelijk om diverse standaardkleuren coatings op te leveren. Aluminium is dus in zowel kleur en maat geheel naar eigen wens samen te stellen.

Heeft u nog vragen over waterslagen?

Voor de vraag naar waterslagen bent u bij een dakgroothandel op het juiste adres. Professionele dakdekkers helpen u maar al te graag met vragen over waterslagen. Er zal samen met u gekeken worden naar de diverse mogelijkheden. Bij beschadigde lekdorpels wordt meestal aangeboden om ze te laten vervangen. En met de keuze uit aluminium waterslagen zullen ze weer jarenlang mee gaan zonder enig onderhoud. Loop eens binnen bij een dakgroothandel of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button