Health

De kwaliteit van mondkapjes: met deze tips doe je geen miskoop

Sinds de Coronacrisis is de aankoop van mondkapjes – logischerwijs – volledig uit de band gesprongen en daardoor kan de kwaliteit van mondkapjes nogal eens te wensen overlaten. Mensen maken zelf mondkapjes en verkopen deze om een bijdrage te doen aan het vertragen van Corona. Er zijn ook verkopers die de situatie uitbuiten en grote winsten maken door slechte mondkapjes te verkopen. De kwaliteit van mondkapjes is erg belangrijk, want daar komt hun effectiviteit vandaan. Een mondkapje van slechte kwaliteit houdt het virus minder goed tegen, met allerlei gevolgen van dien. Met de onderstaande tips weet je zeker dat het mondkapje dat jij koopt aan de kwaliteitseisen voldoet.

1.      Controleer de kwaliteit van mondkapjes

Het is moeilijk om te bepalen of een mondkapje kwalitatief is door naar de verpakking te kijken. Online is dit nog lastiger, want je hebt alleen een foto en een productomschrijving. Voordat je je woning verlaat doe je wat onderzoek naar de kwaliteit van de mondkapjes die jij op het oog hebt. Dat doe je door recensies te lezen, door beoordelingen door te nemen en door de productomschrijving te bestuderen. Ga op zoek naar informatie over het materiaal, de afmetingen en het aantal lagen. Koop katoenen mondkapjes met minimaal twee lagen en die goed op je gezicht aansluiten.

Extra tip: wil je je mondkapjes bij een drogisterij in de winkelstraat kopen, ga dan naar de online winkel en lees daar alvast de recensies door van de klanten die je voor gingen.

2.      Kies voor een Nederlands verkooppunt

Nederlandse verkopers bieden over het algemeen goede kwaliteit producten aan. De kwaliteit van mondkapjes bij Nederlandse webwinkels is niet alleen beter, maar ook gemakkelijker te controleren. De productinformatie is in het Nederlands, de recensies zijn in het Nederlands en de klantenservice is in het Nederlands. Een Nederlandse verkoper kiezen heeft ook andere voordelen:

  • Retourneren is veel gemakkelijker, sneller en goedkoper. De voorwaarden zijn duidelijk en in het Nederlands uitgelegd.
  • Nederlandse verkopers houden het nieuws in ons land bij en beiden mondkapjes aan die bij onze richtlijnen aansluiten.
  • Heb je toch nog vragen dan bel je met een Nederlands nummer en krijg je een Nederlands sprekend persoon aan de lijn om mee te spreken. De openingstijden van de klantenservice komen overeen met onze tijdzone.

3.      Neem stoffen mondkapjes

De kwaliteit van stoffen mondkapjes is gemakkelijker te controleren. Je weet dat ze van katoen gemaakt moeten zijn en dat ze minimaal 2 lagen moeten bevatten. Wegwerp mondkapjes hebben nog wel eens problemen met touwtjes die afbreken of naden die loslaten en dat is bij stoffen mondkapjes veel minder het geval. Daarnaast kun je ze wassen en opnieuw gebruiken en dat is veel beter voor het milieu.

De kwaliteit van mondkapjes is belangrijk omdat jij anderen beschermt en zij beschermen jou. Let hier daarom goed op, vooral als je online mondkapjes gaat bestellen. Twijfel je over de kwaliteit van de mondkapjes die je wilt kopen, dan zijn er letterlijk duizenden andere verkopers die je wel kunt proberen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button