Huis

Verschillende kinderkamer stijlen

Een kinderkamer inrichten is voor sommige mensen geweldig maar andere mensen vinden het maar lastig. Er zijn veel verschillende stijlen die je kunnen helpen met het bedenken van een leuke stijl voor jouw kinderkamer. Er is zoveel te kiezen dat je door de bomen het bos niet meer ziet dus in deze blog helpen we je met inspiratie.

Wat vind je kind leuk? 

Een belangrijk punt om rekening mee te houden is de smaak van je kind, het moet passen bij wat je kind leuk vindt. Veel kinderen willen een kleurrijke kamer met de meest gekke combinaties, dat kan wel wat heftig zijn. Laat ze daarom kiezen tussen 2 of 3 verschillende kleuren die ze in de kamer terug willen laten komen. Als je weet welke stijl kamer het wordt kan er het peuterbed of kinderbed kopen beginnen.

Pops of color

Een fel gekleurde kinderkamer was vroeger ook best in. Het ging dan wel vooral om de saaie primaire kleuren als rood geel en blauw, en je hebt vast zelf ook wel eens een ‘fout’ kinderbehang met clowns of iets in die richting gehad. Heel leuk hoor, maar tegenwoordig houden we steeds minder van kleur lijkt het. Of in ieder geval in het interieur. Maar kleur brengt ook leven met zich mee, en daarom is het juist voor kinderen hartstikke leuk. Als je van kleur houdt, of je wilt wat meer kleur bekennen, begin dan anders eens met pops of color. Oftewel, een paar uitspattingen in kleur, in plaats van gelijk een hele volle fel gekleurde kamer te maken. Kleine hints van kleur zonder dat het teveel wordt en dat het daardoor te druk is. vaak is in deze kamers wit alsnog de hoofd kleur in de kamer maar toch wel wat kleur.

Jungle stijl

Kinderen houden van dieren en de jungle, veel kinderen vragen hun ouders dan ook om een jungle thema kamer. Nu kan dat helemaal over de top maar het kan ook subtiel. Een punt die deze kamers met elkaar gemeen hebben is dat de kleur groen altijd te zien is. Nu denken veel mensen dat deze stijl voor vooral jongens is maar dat is natuurlijk niet zo. Wanneer je kiest voor deze stijl kan je niet om de jungle bladeren heen. En vergeet die gevaarlijk jungledieren ook niet. Dat kunnen witte muren zijn met kleine schilderijen met jungle dieren en bladen en verder dieren knuffels en dekens en vloerkleding met dieren er op voor een simpel effect. Of full out met een leuke behang print.

Nordic

Een Scandinavische stijl is niet alleen populair voor woonkamers of badkamers maar ook voor kinderkamers. In deze kamers zie je veel wit, grijs, en bruin met vaak toch ook geel or oranje er in verwerkt. Een stijl waar veel zachte kleedjes te zien zijn met fluf maar wat je het meeste ziet zijn de natuurlijke producten of de natuurlijk uitziende producten die terug zijn te zien in de kamer. Een leuke manier om deze kamer nog extra te decoreren is met sterretjes over de muur en leuke natuur schilderijtjes

Gerelateerde artikelen

Back to top button