Huis

Een betoverende natuur slaapkamer voor je kind

Welkom in de wonderlijke wereld van thema natuur in kinderkamers, waar de magie van het buitenleven naar binnen wordt gebracht om de verbeelding van je kind te laten bloeien! Deze speelse en enthousiaste kamer zorgt voor een geweldige ervaring voor je kind in hun eigen kamer. Het prikkelt alle en zintuigen kan een bron zijn van creativiteit. Dat is ook een van de redenen waarom zoveel ouders kiezen voor een natuur slaapkamer voor hun kind. 

Het begin van het avontuur

Stap de kinderkamer binnen en laat je betoveren door de kalmerende geluiden van ritselende bladeren en tjilpende vogels. Het kan allemaal met een leuk spotifylijstje en een bluetooth speaker. Een natuur thema kinderkamer is net een openluchttheater met het bed als middelpunt. Het lijkt net of de kamer zich midden in de natuur bevindt, met kleurrijke bossen, schattige dieren en frisse bloemen als inspiratiebron, wordt de kinderkamer getransformeerd tot een plek vol speelsheid en verwondering. Zorg voor een echte natuurbeleving rond het kinderbed, of laat de half hoogslaper van je zoon of dochter op een echt boomhut lijken.

Het palet van de natuur

Laat het kleurenpalet van de natuur inspiratie zijn voor de inrichting van de kinderkamer. Denk aan zachte tinten van groen en blauw voor een rustgevende achtergrond, aangevuld met levendige accenten van rood, geel en oranje om een speelse energie toe te voegen. Met een regenboog van kleuren breng je de levendigheid van de natuur naar binnen en creëer je een sfeer van vreugde en ontdekking. Hier en daar nog wat natuur elementen op de muur om de achtergrond echt af te maken.

Dierenrijk fantasie 

Breng het dierenrijk naar de kinderkamer met schattige muurschilderingen of behang met afbeeldingen van vrolijke bosdieren. Van nieuwsgierige egeltjes tot ondeugende eekhoorns, geef de kamer een speels karakter door de vriendelijke gezichten van het bos in elk hoekje te laten gluren. Voeg dierenkussens en knuffels toe om de wildernis tastbaar te maken en je kleintje te omringen met warme, pluizige vriendjes. Het moet niet te druk worden dus kies ervoor om een of twee wanden neutraal te houden, je kan namelijk ook overdrijven. Dat geeft je bijvoorbeeld wel weer ruimte om kiezen voor een passend beddengoed met een schapenvachtje voor een echte buitensfeer. Je kan alle kanten op en er is geen idee te gek. Het is alsof de lente het hele jaar door in de kinderkamer bloeit!

Natuur geïnspireerde meubels

Transformeer gewone meubels in speelse ontdekkingsplekken. Denk aan een boomhutbed waarin je kleintje kan slapen tussen de bladeren, of een kast die lijkt op een geheime schatkist vol speelgoed. Je kan met alle meubels wel iets bedenken wat tot de verbeelding spreekt. Laat vooral de fantasie van je kind bepalen wat het gaat worden. 

Magische verlichting

Breng de sterrenhemel naar binnen met magische verlichting. Hang glow-in-the-dark sterren aan het plafond  waardoor het net lijkt of je in de buitenlucht ligt te slapen. Met de lampen die je tegenwoordig in je wifinetwerk verbindt is het mogelijk om alle kleuren in te stellen met een app, ook de felheid van het licht is in te stellen waardoor je elke sfeer kan creëren die je wilt. Doordat het aanpasbaar is hoef je niet iedere keer nieuwe lampen aan te schaffen maar pas je simpelweg de instellingen aan. Ideaal!

Gerelateerde artikelen

Back to top button