Huis

Verschillende soorten raamdecoratie

Story Highlights
  • Ontzettend veel raamdecoratie beschikbaar
  • Er kan echt maatwerk geleverd worden
  • Kies je voor rolgordijnen of liever voor het plisségordijn?

De keuzemogelijkheden die je hebt als het gaat om raamdecoratie zijn tegenwoordig ontzettend groot. Was je vroeger veroordeeld tot alleen een gordijn daar kun je anno 2021 ook prima een beroep doen op rolgordijnen bijvoorbeeld of jaloezieën van verschillende materialen. We vertellen je hier meer over de verschillende mogelijkheden die je hebt. En dat zijn er nogal wat.

Gordijnen nooit helemaal van het toneel verdwenen

Gordijnen? Die zijn helemaal terug, hoewel ze nooit helemaal van het toneel verdwenen zijn. Populair is bijvoorbeeld het plisségordijn, een gordijn dat prima op maat gemaakt kunnen worden. Het mooie van een plisségordijn is dat het geschikt is voor elk type raam. Vaak heb je de keuze tussen een semi-transparante uitvoering en een verduisterende variant. Plisségordijnen zijn tegenwoordig in heel erg veel verschillende kleuren beschikbaar. Een plisségordijn is zowel mooi als functioneel en het gordijn kent twee uitvoeringen. De eerste is het gordijn waarbij het uitvouwen van het gordijn van boven naar beneden gaat (ook wel top-down genoemd). De andere uitvoering is het gordijn dat je uitvouwt van boven naar beneden en van beneden naar boven, ofwel top-down/bottom-up.

Zo houd je vervelende lichtinval en warmte buiten de deur

Je kunt ook prima uit de voeten met een verduisterend rolgordijn. Deze raamdecoratie is ideaal voor in de slaapkamer en zeker ook als je geen lichtinval in een bepaalde ruimte wilt. Zo voorkom je dat je niets meer op het scherm van de laptop of op de televisie ziet. Bovendien kun je met een verduisterend gordijn de warmte buiten de deur houden. Dit lukt overigens beter als je kiest voor een lichte kleur voor je rolgordijn. Behalve deze voorwaarden is een rolgordijn ook gewoon een fraai gordijn en een aanvulling voor elk huis.

Hout  geeft meteen een warmere uitstraling

Raamdecoratie? Het is er in overvloed en omdat tegenwoordig vaak maatwerk geleverd kan worden, is zo goed als alles mogelijk. Door de moderne technieken kan tot op de millimeter nauwkeurig gewerkt worden waarmee de opmars van raamdecoratie bewezen is. Zo zie je ook steeds meer houten jaloezieën op maat voor de ramen. Met hout haal je de natuur in huis. Hout zorg voor een warme en uiteraard natuurlijke uitstraling. Je bepaalt zelf in welke stand je deze vorm van raamdecoratie zet. Zet je de houten jaloezieën in een half open stand, dan krijg je een mooi gefilterde warme kleur licht binnen bijvoorbeeld. Voordeel van houten jaloezieën is dat hout altijd voor meer sfeer in je huis zorgt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button