Overig

Vijf redenen om je bakfiets te verzekeren

Bakfietsen zijn de afgelopen jaren niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Zo’n bakfiets is echter een behoorlijke investering, vooral als het gaat om een elektrische bakfiets. Dit is de reden waarom veel bakfietsbezitters ervoor kiezen om hun bakfiets te verzekeren. Twijfel jij nog? In dit artikel lees je vijf redenen om je bakfiets te verzekeren!

1. Wereldwijde diefstal- en schadedekking

Als je ervoor kiest om een bakfiets verzekering af te sluiten, ben je doorgaans wereldwijd verzekerd tegen diefstal en vaak ook tegen schade. Waar je de bakfiets ook mee naartoe neemt; de kosten worden gedekt. De verzekeraar keert in dat geval tot het verzekerde totaalbedrag van de bakfiets uit.

2. Snelle uitbetaling bij diefstal

Indien jouw bakfiets wordt gestolen keert de bakfiets verzekering het verzekerde totaalbedrag al binnen enkele (werk)dagen uit. Je dient hiervoor het politierapport, de aankoopbon en de originele sleutels van de bakfiets op te sturen naar de verzekeraar. Na goedkeuring van de documenten, wordt het geldbedrag zo snel mogelijk op jouw rekening gestort. 

3. Dekking van reparatiekosten

Dikwijls dekt een bakfiets verzekering tevens alle kosten van beschadigingen. Dit wil zeggen dat de verzekeraar de reparatiekosten vergoed, inclusief vervangende onderdelen, mits deze kosten niet hoger zijn dan het verzekerde totaalbedrag van de bakfiets. Het is belangrijk dat je de factuur of de bon van de reparatie aan de verzekeraar kunt tonen.

4. Hulp bij pech onderweg

Veel bakfiets verzekeraars bieden de optie tot pechhulp. Voor een minimaal premiebedrag, biedt de verzekeraar hulp als je onverhoopt met pech onderweg stil komt te staan. Veruit in de meeste gevallen kan het probleem ter plekke worden verholpen. Indien dit niet mogelijk is, faciliteert de pechdienst het vervoer van jou en de bakfiets. Dikwijls kun je ook aanspraak maken op een vergoeding voor een vervangende (bak)fiets.

5. Juridische hulpverlening

Tenslotte bieden de meeste bakfiets verzekeraars de mogelijkheid tot juridische hulpverlening. Als jouw bakfiets buiten jouw schuld om schade oploopt, staat de verzekeraar je in dat geval bij in het verhalen van de schadekosten op de andere partij.

Gerelateerde artikelen

Back to top button