Tuin

Vijf redenen waarom kunstgras laten leggen een goed idee is

Weet je niet zo goed wat je met je tuin aan moet omdat je wilt genieten van een strak aangelegde tuin, maar geen zin hebt om hier veel tijd in te steken? Weet dan dat kunstgras laten leggen een uitkomst kan zijn. De tijd dat kunstgras echt nep was is namelijk al lang verleden tijd. Tegenwoordig is dit gras vrijwel niet meer van echt te onderscheiden. Twijfel je over het al dan niet laten leggen van kunstgras? Wij hebben de vijf beste redenen voor je op een rijtje gezet waarom je dit juist wel zou moeten laten doen. 

Geen onderhoud

De voornaamste reden waarom kunstgras laten leggen een goed idee is, is dat dit soort gras onderhoudsvrij is. Heb je geen groene vingers of heb je gewoonweg weinig tijd om je tuin te onderhouden? Dan is kunstgras zeker iets voor jou. Dit soort gras hoef je namelijk geen water te geven, niet te bemesten en ook niet te verticuteren. Wanneer je nog op zoek was naar tips voor het inrichten van je tuin, heb je nu de eerste al gevonden. 

Onkruid tegengaan 

Door kunstgras te laten leggen heb je op de plaats waar het gras wordt neergelegd ook niet langer last van onkruid. Wanneer het gras namelijk op de juiste manier wordt neergelegd, is het onmogelijk voor onkruid om hier doorheen te groeien. 

Geen gebruik van bestrijdingsmiddelen 

Om een echt gazon te onderhouden moet je niet alleen op zoek naar de beste grasmaaier, je hebt hier namelijk ook allerlei bestrijdingsmiddelen voor nodig. Je wilt immers wel van een mooi strak grasveld kunnen genieten. Echter zijn deze bestrijdingsmiddelen vaak niet zo goed voor het milieu en ook niet voor de gezondheid van mens en dier. Om deze reden is kunstgras laten leggen ook een goed idee. Dit gras hoef je namelijk te onderhouden met allerlei bestrijdingsmiddelen om altijd te kunnen genieten van een groen gazon.

Langere levensduur

Kunstgras laten leggen is ook aan te raden wanneer je wilt profiteren van een heerlijke grasmat met een lange levensduur. Omdat kunstgras veelal bestaat uit polyurethaan en bestand is tegen normale belasting kun je wel 15 jaar van zo’n grasmat genieten. Kunstgras is namelijk juist bedoeld om op te spelen. Ideaal ook dus wanneer je een gezin met jonge kinderen hebt. Zij kunnen ongestoord spelen op het gras, zonder dat jij bang hoeft te zijn dat het gras beschadigd. 

Uitstekende afvoer 

De afvoer van echt gras is vaak niet optimaal. Bij kunstgras is dit wel het geval. Dit gras droogt namelijk snel en zorgt voor een optimale afvoer van water, mits de ondergrond goed is. Kunstgras laten leggen is dus zeker een goed idee.

Gerelateerde artikelen

Back to top button