Overig

Geconcentreerd werken

In een kantoor vol geluidsoverlast wil niemand werken. Gelukkig zijn daar vele oplossingen voor. Een trend die voor Corona al is ingezet, maar nu actueler is dan ooit zijn de akoestische ruimtes, ook wel pods genoemd en de akoestische belcellen. Wanneer je naar kantoor komt wil je in alle rust kunnen werken, net zoals je thuis gewend was. 
In deze ruimtes ben je even afgezonderd van je collega’s om geconcentreerd te kunnen werken of bellen. In deze ruimtes is verlichting aanwezig en wordt de lucht automatisch gezuiverd. 

Voor een vergadering kun je een vergaderruimte opzoeken, maar als je in een open kantoor werkt, dan is het handig om een akoestische ruimte in de ruimte te plaatsen. Dit scheelt verbouwingskosten en vaak zijn de ruimtes binnen een paar uur in elkaar gezet. 

Digitaal vergaderen 

We hebben allemaal ervaren dat digitaal vergaderen een prima oplossing kan zijn wanneer je niet in de gelegenheid bent om elkaar echt te ontmoeten. Je wilt dan ook duidelijk in beeld zijn, zodat de andere deelnemers uw gezichtsuitdrukkingen goed kunnen zien. De akoestische ruimte is dan voorzien van goede verlichting die je gezicht goed uitlichten. Deze kun je dimmen, indien nodig. 

Inclusiviteit 

Iedereen aan het werk! Dat geldt ook voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt of een beperking. Om dit te stimuleren zijn er akoestische belcellen en ruimtes gemaakt zonder drempels, zodat medewerkers in een rolstoel ook hier gebruik van kunnen maken. Deze zijn onder andere verkrijgbaar van Spacestor, een merk dat inclusiviteit hoog in het vaandel heeft staan. 

Kortom: wil je net zoals thuis ongestoord kunnen werken? Dan zijn akoestische belcellen of grotere ruimtes een goede oplossing zodat je geen geluidsoverlast veroorzaakt en iedereen weer met plezier aan het werk kan op kantoor. Of je nu een lastig beleidsstuk moet maken of een creatieve brainstormsessie bijwoont. Dat is allemaal mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button