Huis

Vloerverwarming infrezen voor meer comfort

Het is belangrijk dat je woning comfortabel is en dat je nooit een onbehaaglijk gevoel hebt. Vooral vrijstaande of oudere huizen worden door de bewoners vaak als onbehaaglijk beschreven. De grootste reden dat men dit gevoel ervaart is dat het vaak moeilijk is om grote of oudere huizen warm te houden. Het lichaam heeft een heel specifieke temperatuur die het als ‘lekker warm’ beschouwd. Een lagere temperatuur of een lichte tocht kan dit gevoel al vertoren. In die gevallen kan het dan ook verstandig zijn om te kijken naar het soort vloerverwarming dat je gebruik. In de meeste gevallen is een vloerverwarming infrezen keuken of in de woonkamer een zeer goede oplossing. 

Waarom een vloerverwarming infrezen?

Vloerverwarming is een verwarmingssysteem dat al jarenlang wordt gebruikt in zowel nieuwe als oudere huizen. Het is een systeem dat soms in nieuwe huizen al standaard verwerkt zit maar ook gemakkelijk later in huizen kan worden aangelegd. Vloerverwarming is een zeer effectieve manier om een woning of enkel bepaalde ruimtes goed te verwarmen. Vloerverwarming is er in allerlei soorten en maten en kan ook op allerlei manieren worden aangelegd. Een van de meest populaire technieken voor het aanbrengen van vloerverwarming in reeds bewoonde huizen is het vloerverwarming infrezen systeem. 

Hierbij worden enkel de stukken vloer waar de verwarming zal komen te liggen, ingefreesd. Hierbij wordt er een sleuf van maximaal 15 centimeter diep in de bestaande vloer gefreesd om de verwarmingsbuizen aan te leggen. Dit scheelt dus het openbreken van de hele vloer en daarnaast ook veel werk.

De voordelen van vloerverwarming

Een van de grootste voordelen van vloerverwarming infrezen, is dat het een zeer effectieve manier van verwarmen is. Normale verwarming, in de vorm van een radiator, raakt veel warmte kwijt door de muur en natuurlijk de er vaak bovenliggende ramen. Echter, wanneer men gebruik maakt van vloerverwarming, is de isolatie vele malen beter. Een vloerverwarming infrezen zorgt bijvoorbeeld dat de warmte beter verdeeld kan worden over de ruimte en daarbij beter vastgehouden wordt. Daarnaast zijn de voeten vaak het meest warmtegevoelige deel van ons lichaam. Een warme vloer geeft ons dan ook al snel een gevoel van behaaglijkheid. 

Andere vormen van vloerverwarming

Naast vloerverwarming infrezen zijn er natuurlijk ook andere manieren om een vloerverwarming aan te leggen. Hierbij kun je denken aan het zogenaamd ‘natte systeem’. Hierbij wordt de originele vloer uitgebroken, waarna de vloerverwarming wordt aangelegd. Het voordeel van deze vorm is dat de vloer na het aanleggen van de verwarmingsbuizen egaal kan worden gelegd en dat de warmte egaal geïsoleerd wordt. Een nadeel is echter dat de gehele vloer uitgebroken dient te worden. In de gevallen van een verbouwing, kan dit heel handig zijn, maar als je zelf al in de woning woont, is het natuurlijk alles behalve ideaal. Een vloerverwarming infrezen is in die gevallen dan ook een ideale manier om gebruik te maken van de voordelen van vloerverwarming. Vloerverwarming infrezen droog is hoe deze vorm van vloerverwarming genoemd wordt. Een andere naam is ook wel het ‘droge systeem’. 

Meer informatie vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Back to top button