Huis

Voorkom onnodig schoonmaken met een deurmat!

Story Highlights
  • Voorkom voetstappen op de vloer
  • Vloer wordt zo extra beschermd
  • Bespaart je veel tijd en energie

Het klinkt heel simpel en in feite is het dat ook. Als je het zat bent om elke dag opnieuw maar weer je vloer schoon te maken, dan moet je heel simpel een deurmat kopen. Doe dat maar eens en ervaar zelf hoeveel werk je dit scheelt.

Zo blijven voetafdrukken voortaan uit

Kijken we naar de deurmat, dan is het goed om wel even verschil te maken tussen een droogloopmat en een schoonloopmat. Want er bestaat nogal wat verschil tussen deze twee matten. De deurmat die het schoner in je huis houdt, voorkomt dat je op de vloer terugziet – aan de hand van de voetafdruk- wie van het gezin al thuis is. Want voetafdrukken blijven voortaan uit. Die blijven op de mat achter. Er is altijd een schoonloopmat die precies past bij jouw situatie, want de deurmatten kunnen vanaf de rol op maat worden gemaakt.

Je vloer wordt zo ook nog eens extra beschermd

Behalve dat je vloer schoner blijft door een deurmat, beschermt het ook nog eens de vloer. Schades aan vloeren ontstaan vaak door de aanwezigheid van zand en steentjes onder de schoenen. Met een deurmat blijft dit materiaal achter op de mat en blijft je vloer dus langer schoon en langer in perfecte conditie. Een andere veel gebruikte variant van de deurmat is de droogloopmat. En ook die kunnen we van harte aanbevelen.

Gewoon te wassen in de wasmachine, op  30 graden Celsius

De droogloopmat is vaak van katoen, polyester of van polyamide garens. De mat heeft een sterke absorberende werking en neemt gemakkelijk vocht en vuil op. Deze matten zijn gewoon wasbaar in de wasmachine, mits je dit maar doet op 30 graden. Ook de droogloopmat kun je op maat laten maken. Verschil met de schoonloopmat is dat de schoenen droog worden, dat betekent echter niet dat er nu ook geen vuil meer op de vloer komt. Daar is de schoonloopmat toch echt veel beter geschikt voor. De schoonloopmat garandeert je steeds een schone entreevloer. De mat neemt niet alleen vocht op, het absorbeert ook nog eens vuil.

Zo bespaar je heel veel tijd en minstens zoveel energie

Een goede deurmat op maat bespaart je simpelweg heel erg veel tijd en energie. De matten zijn er in talk van verschillende varianten en kleuren. Een deurmat kan zo zelfs een aanwinst worden voor je interieur en is al lang geen noodzakelijk kwaad meer.  Je weet dus wat je te doen staat als de voetstappen op de vloer je een doorn in het oog zijn.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button