Huis

5 Voordelen van een elektrische haard!

Story Highlights
  • Extra sfeer met een elektrische haard
  • Bespaar op je gasrekening met een elektrische haard
  • Voldoende modellen verkrijgbaar!

Elektrische haarden zijn niet alleen een lust voor het oog, ze bieden ook nog eens een aantal grote voordelen. We zetten deze voordelen bijzonder graag voor je op een rij. Vooropgesteld; de moderne elektrische haarden zijn levendig, zeer realistisch en bijzonder sfeervol. Het vlammenspel is indrukwekkend en je hebt uitvoeringen die voor extra warmte kunnen zorgen. Ideaal als bijverwarming dus. Laten we kijken naar de vijf voordelen van een elektrische haard.

Geen rookkanaal noodzakelijk

Voor een elektrische haard is geen afvoer in de vorm van een rookkanaal noodzakelijk. Je hoeft evenmin een extra gasleiding aan te leggen daar waar je de haard plaatst. Monteren is dan ook buitengewoon eenvoudig en de enige kosten die je maakt zijn de stroomkosten.

Beperk het gasverbruik

Het aanschaffen van een elektrische haard is een bewuste keuze als je het gebruik van gas wilt reduceren. Idealiter combineer je de elektrische haard met zonnepanelen en laat je de zonnecollectoren energie opwekken voor de haard. Heb je een elektrische haard met een verwarming, dan bespaar je zo dus aanzienlijk op de gaskosten.

Gemak dient de mens

Het werken met een elektrische haard is buitengewoon gemakkelijk. Omdat je geen extra rookkanaal aan hoeft te leggen, is de montage erg gemakkelijk. Dat geldt ook voor de bediening van de haard. Je schakelt de sfeervolle haard heel simpel met slechts een druk op de knop in. Over kind kan de was doen gesproken.

Kies voor extra warmte

Zoals gezegd heb je elektrische haarden met een ingebouwde verwarming. Deze verwarmingen hebben weliswaar niet meteen de kracht van een houtkachel of van een gashaard, ze kunnen echter prima als bijverwarming dienen. En dat terwijl een elektrische haard je slechts 0,05 euro per uur kost, gemiddeld genomen.

Heel erg veel keuze

Het mooie aan de elektrische haarden is dat je heel erg veel verschillende uitvoeringen hebt. En dus is er altijd een haard die voldoet aan jouw wensen en eisen. Zo heb je vrijstaande haarden, vaak op fraaie en stevige pootjes. Je hebt de zogenaamde inzethaarden en heel erg fraai zijn ook de hangende haarden, heerlijk en mooi los van de vloer dus. Ook al prachtig zijn de inhouwhaarden, die heel erg fraai afgewerkt kunnen worden en zo een naadloos onderdeel vormen van je interieur.

Je bent dus  veel beter af met een elektrische haard, die je sfeer geeft, die je warmte kan bieden en die je maar heel erg weinig geld kost. Voldoende redenen dus om ook voor een dergelijke sfeervolle haard te kiezen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button