HealthHuis

Voorkom rugklachten met een ergonomische bureaustoel!

Story Highlights
  • Thuiswerken is het nieuwe normaal
  • Kies voor een ergonomische bureaustoel
  • Stijlvol en eveneens ergonomisch bureau

Sinds we met z’n allen thuis zijn gaan werken, is de vraag naar goede bureaustoelen sterk toegenomen. Al snel bleek namelijk dat dag in dag uit werken aan de keukentafel geen goed idee is. Het belang van een goede bureaustoel moet dan ook niet onderschat worden. Alleen wanneer je jouw lichaam op de juiste drukpunten ondersteunt, kun je lichamelijke klachten zoals rugpijn voorkomen. Maar hoe kies je een goede bureaustoel voor jouw thuiswerkplek?

Bureaustoel thuiswerken kiezen

Als je rugklachten wilt voorkomen, kun je het beste een ergonomische bureaustoel kiezen, ook wel een arbo bureaustoel genoemd. Deze bureaustoelen zijn op verschillende onderdelen te verstellen zodat deze perfect aansluit op jouw lichaam. Zo kun je de hoogte verstellen voor een goede werkhouding en heeft de stoel lendenondersteuning voor een ontspannen zit. Een ergonomische bureaustoel kopen is niet alleen goed om rugklachten te voorkomen. Het is ook een uitstekende stoel voor rugklachten, je zult al snel merken dat met de juiste ondersteuning de pijn tot het verleden behoort.

Een ontspannen of een actieve zit

Een ergonomische bureaustoel zorgt ervoor dat je lichaam dankzij de juiste ondersteuning een ontspannen houding aanneemt. Je kunt ook juist voor een actieve zit kiezen. Dit bereik je bijvoorbeeld met een zadelkruk die ervoor zorgt dat je lichaam ook tijdens het zitten blijft werken. De zadelkruk met een balansmechanisme zorgt ervoor dat je op de kruk flexibel blijft in je bewegingen. Voor momenten van ontspanning zijn er ook zadelkrukken met een lendensteun beschikbaar, bekijk bijvoorbeeld eens het assortiment van BeterZitten om een indruk te krijgen van de mogelijkheden.

Het juiste bureau voor jouw thuiswerkplek

Niet alleen een goede bureaustoel is een must om rugklachten te voorkomen, ook de keuze voor een goed bureau is belangrijk. Let er bijvoorbeeld op dat het bureau in hoogte verstelbaar is zodat je de ideale werkhouding aan kunt nemen. Ook wanneer je een bureau koopt, kun je een actieve keuze maken. Met een zit sta bureau kun je bijvoorbeeld afwisselend zittend en staand werken. Combineer het bureau met een loopband en je weet zeker dat je ook op werkdagen voldoende beweging krijgt.

Creëer jouw ideale werkhouding

Koop een bureaustoel en een bureau die jouw ideale werkhouding ondersteunen. Let daarbij ook op de afstand tussen jouw ogen en het beeldscherm om ook andere lichamelijke klachten zoals vermoeidheid en een gebrek aan concentratie te voorkomen. Plaats het beeldscherm ook op de juiste hoogte en let op de richting van de lichtinval om jouw perfecte thuiswerkplek te creëren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button