Huis

Waar kun je uit kiezen op het gebied van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een bijzonder duurzame manier van energie opwekken. Je draagt ermee bij aan een betere wereld, terwijl je zelf uiteindelijk een stuk minder kwijt zult zijn aan energiekosten. In dit artikel lees je wat er te kiezen valt op het gebied van zonnepanelen. Zo kun jij ongetwijfeld geschikte zonnepanelen voor jouw woning ontdekken! 

1. Soorten zonnepanelen

Zonnepanelen zijn er in twee soorten: glas-glas zonnepanelen en glas-folie zonnepanelen.

  • Glas-folie zonnepanelen hebben een voorkant van glas en een achterkant van foliecomposiet.
  • Glas-glas zonnepanelen zijn logischerwijs aan beide kanten voorzien van een glasplaat. 

Alhoewel glas-folie zonnepanelen voordeliger zijn dan glas-glas zonnepanelen, wint de tweede soort het op vrijwel alle andere vlakken, zoals de kwaliteit van de zonnepanelen, het rendement, de garantievoorwaarden, enzovoorts.

2. Fabrikanten van zonnepanelen

Als je zonnepanelen aan wilt schaffen, krijg je ongetwijfeld te maken met de fabrikant. Kies een fabrikant die vakwerk levert, zoals Solarwatt.nl. Wees je ervan bewust dat iedere fabrikant andere beloftes doet. Om te kunnen ontdekken of een fabrikant geschikt, zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. 

  • Betrouwbaarheid: Bekijk hoeveel en welke informatie je kunt vinden over de fabrikant. Met name recensies kunnen een waardevol inzicht bieden in de betrouwbaarheid van de fabrikant. 
  • Kwaliteit: Vogel uit hoe de fabrikant de kwaliteit van de zonnepanelen waarborgt (en of dit strookt met gebruikerservaringen). 
  • Productielocatie: Ontdek tenslotte waar de zonnepanelen worden geproduceerd. In principe geldt: hoe dichterbij, hoe beter. Als je kiest voor een Europese fabrikant, beperk je de CO2-uitstoot aanzienlijk en ben je verzekerd van garantievoorwaarden naar Europese wet- en regelgeving. 

3. Prijs van zonnepanelen

Er is geen vaste prijs van zonnepanelen. De prijs is namelijk afhankelijk van diverse factoren: het aantal zonnepanelen dat je wenst, de soort zonnepanelen, de kwaliteit van de zonnepanelen, de producent en productie(locatie) van de zonnepanelen en de aanvullende producten die je nodig hebt voor o.a. de bevestiging van de zonnepanelen. Vergelijk zonnepanelen dan ook niet enkel op het gebied van aankoopprijs, maar voornamelijk op de kwaliteit en het rendement dat de zonnepanelen beloven te leveren.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button