Auto

Waarom een auto kort leasen echt ideaal is

Story Highlights
  • Super short lease heeft veel voordelen
  • Maandelijks opzegbaar
  • Niet te maken met langlopende contracten

Als je voor bijvoorbeeld je bedrijf of werk een auto nodig hebt, dan is het leasen van een auto al snel een optie waar je waarschijnlijk aan denkt. Het is dan ook erg handig: je hebt een auto die je zo veel kunt gebruiken als je zelf wil, zonder dat je de volle mep hoeft te betalen voor een nieuwe of tweedehands auto. Als ondernemer is dat ook erg ideaal. Maar ga je dan voor een normale lease of voor een shortlease? Hieronder staan verschillende redenen waarom het kort leasen van een auto de ideale optie is.

Geen fijn model? Kies een ander!

Het fijne aan kort leasen is ook dat je nooit vastzit aan een contract. Misschien wel de eerste paar maanden, maar hierna is het mogelijk om het contract maandelijks op te zeggen. En heb je gekozen voor een auto die je achteraf toch niet fijn blijkt te vinden? Dan kun je gewoon kijken of er een ander model is die wel voldoet aan jouw verwachtingen of eisen. Dat is wel zo ideaal. Bovendien kun je zo verschillende modellen uitproberen die je anders nooit gehad zou hebben. Een elektrische auto, bijvoorbeeld.

Je staat nooit voor verassingen

Een shortlease contract is over het algemeen heel helder. Je weet precies waar je aan toe bent. Bovendien is het erg makkelijk: het is maandelijks opzegbaar. Waar je met een normaal lease contract soms wel twee jaar moet wachten tot het opgezegd kan worden, kun je dingen veranderen en opzeggen zodra je er aan toe bent. Als dat na een maand is of pas na een half jaar, dat maakt niet uit. Dat is wel zo fijn en voorkomt gedoe als het gaat om dingen als opzegging van het contract. Zoek bijvoorbeeld specifiek naar shortlease Amsterdam, Groningen of Zwolle zodat het altijd bij jou in de buurt zit.

Plannen wijzigen, en dat kan

Zeker als ondernemer of als zzp’er kan het gebeuren dat dingen niet lopen zoals gepland. Je kan ineens een maand veel minder verdienen, het kan super goed gaan met je bedrijf of juist heel slecht. In zo’n situatie verandert er waarschijnlijk ook veel in je financiële situatie. Wat doe je dan? Met een shortlease contract hoef je niet bang te zijn dat je nog maandenlang vastzit aan een contract waar je niks meer aan hebt of dat je niet meer kunt betalen. Als er een probleem is, wordt dat gemakkelijk opgelost en dus hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button