Health

‘s Ochtends minder tijd kwijt zijn aan je klaarmaken? Zo kan het!

Story Highlights
  • Werk zo efficiënt mogelijk
  • Combineer activiteiten in de ochtend
  • Kies de goede producten

Het grootste deel van de Nederlanders spendeert behoorlijk veel tijd voor de spiegel. Dit gebeurt met name in de ochtend, omdat men zich dan klaarmaakt voor de dag. Echter, om jezelf klaar te maken dien je eerder op te staan. Hiermee beperk je de hoeveelheid slaap die je hebt direct. Het is daarom aan te raden om ‘s ochtends zo efficiënt mogelijk te handelen. Zo bespaar je tijd tijdens het klaarmaken en heb je meer tijd om je rust te pakken. In deze blog geven we je daarom enkele tips die je kunnen helpen bij het besparen van tijd in de ochtend. 

Combineer activiteiten

Iedereen heeft zo zijn/haar ochtendrituelen. Dit zijn de activiteiten die je uitvoert voordat je de deur uit gaat. Deze activiteiten kosten individueel allemaal tijd en zorgen er allemaal voor dat jouw wekker eerder afgaat. Door deze activiteiten te combineren bespaar je de tijd van één activiteit en kun je hier je wekker al op aanpassen. Door bijvoorbeeld je tanden te poetsen onder de douche bespaar je de twee minuten die je normaliter je tanden poetst voor de spiegel. Een ander voorbeeld van een veel gecombineerde activiteit is het onderweg ontbijten. Door bijvoorbeeld op de fiets een broodje te eten bespaar je al snel enkele minuten aan de eettafel.

Koop de juiste producten

Door in het bezit te zijn van de juiste producten kun je al snel meerdere minuten per ochtend besparen. Wanneer je iedere week wel drie keer je baard moet scheren, dan kun je hier maar beter het perfecte scheermes of apparaat voor hebben. Dit zal je namelijk drie keer in de week tijd besparen en hierdoor al heel snel uit kunnen. Ditzelfde geldt overigens voor alle producten die je in de ochtend gebruikt. Heb je bijvoorbeeld als vrouw grove krullen? Gebruik dan een dikke krultang. Een dikke krultang zorgt ervoor dat je haren in relatief korte tijd weer precies zo zitten zoals jij dat wilt. Dit zal in eerste instantie misschien een stevige investering zijn, maar als jij iedere dag je haren krult dan kan een grove krultang niet in jouw woning ontbreken!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button