Huis

Waarom een stopcontact met USB aansluiting plaatsen?

Een stopcontact gaat al een geruime tijd mee. Tegenwoordig komt het echter steeds vaker voor dat er geen groot stopcontact meer nodig is, maar dat een USB aansluiting voldoende is. De meeste stopcontacten zijn hier nog niet goed op ingericht, waardoor je altijd een extra adapter nodig hebt. Dit is natuurlijk niet handig. Je kunt er voor kiezen om je stopcontacten te laten vervangen. Je kunt nu namelijk een stopcontact met USB aansluiting plaatsen. Hierdoor hoef je niet meer een adapter te gebruiken als je bijvoorbeeld je telefoon of tablet op wilt laden.

Meerdere apparaten tegelijk opladen

Een van de voordelen van een stopcontact met USB van Schneider Electric is dat je meerdere apparaten tegelijk kunt opladen. Je kunt namelijk een apparaat via het stopcontact opladen. Daarnaast kun je ook nog een apparaat via de USB aansluiting opladen. Doordat de USB aansluiting in de muur is ingebouwd, hoef je nooit moeilijk te doen met een adapter om meerdere apparaten tegelijk op te laden.

Verschillende soorten stopcontacten met USB

Naast de normale stopcontacten, zijn er meerdere modellen verkrijgbaar die het mogelijk maken om via USB op te laden. Zo kun je voor een stopcontact kiezen met een enkele USB oplaad mogelijkheid, maar je kunt ook kiezen voor een stopcontact met twee USB poorten. Naast de USB zijn er tegenwoordig andere aansluitingen die een mobiele telefoon gebruikt. Een van deze aansluitingen is de USB-C. Ook deze aansluiting kun je vinden op een stopcontact met USB. Je kunt er tot slot ook voor kiezen om een stopcontact met USB en USB-C aansluiting te nemen. Dit maakt het mogelijk om drie verschillende apparaten tegelijk op te laden!

Snel en zuinig opladen

Een ander voordeel van het opladen via een stopcontact met USB aansluiting is dat het een zeer zuinige en snelle manier van opladen is. Dit komt doordat stroom niet door een adapter heen hoeft. Hierdoor gaat het direct door de kabel het apparaat in. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat je een originele oplader gebruikt om zo snel mogelijk op te laden. 

Multifunctionele stopcontacten gebruiken

Heb jij veel apparaten in huis staan die de hele dag door stroom gebruiken? Dan is het vaak zo dat ze veel ruimte innemen in de stopcontacten. Door een stopcontact met USB aansluiting te plaatsen, voorkom je dit probleem. Je kunt dan namelijk het stopcontact nog steeds gebruiken als je bijvoorbeeld je telefoon op moet laden. Hierdoor hoef je niet verschillende extra stopcontacten te laten plaatsen, maar kun je al veel meer opladen met de stopcontacten die je hebt. Een USB stopcontact is dan ook een efficiënte manier van opladen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button