Health

Waarom het belangrijk is om af en toe yoga te doen

Yoga is de laatste paar jaar aardig populair geworden en is vooral overgewaaid vanuit het buitenland. Er zijn ook sinds enkele jaren al aardig wat yoga-studios opgericht en is de ultieme spot om met mede yoga-liefhebbers enkele yoga-oefeningen te doen onder begeleiding van een instructeur. Maar waarom is yoga zo populair geworden? Waarom is het een ding geworden waar veel mensen aan meedoen? 

Flexibiliteit 

Onderschat en vergelijk yoga vooral niet met een paar rek en strek oefeningen. Yoga gaat iets verder dan simpele rek en strek oefeningen. Er zijn veel yoga-oefeningen die de flexibiliteit van je lichaam vorderen. Er zijn ook veel yoga accessoires die je kunt gebruiken om yoga beter uit te oefenen. Het is immers belangrijk om helemaal in je element te zijn om zo het meeste en beste uit je oefeningen te halen. 

Versterking van je spieren 

Door regelmatig yoga-oefeningen te doen is het mogelijk om je spieren te versterken en je lichaamshouding te verbeteren. Je postuur zal positief veranderen en je zult je ook vitaler voelen. Heb je bijvoorbeeld last van rugklachten? Dan is het vooral een aanrader om enkele yoga-oefeningen te doen om je rug sterker te maken. Doordat je spieren sterker worden heeft het ook positieve invloed op je bloedcirculatie waardoor je dus sneller van de giftige stoffen in je lichaam af kunt komen. En doordat het je bloedcirculatie verbetert, verbeter je ook nog eens de zuurstofopname in je bloedcellen. Dit heeft ook te maken met het feit dat ademhalingsoefeningen een onderdeel zijn van de yoga-oefeningen. 

Verbetering van je focus en balans 

Door zo veel mogelijk in het moment te zijn en goed op je ademhaling te letten is het makkelijk om je focus te richten op hetgeen dat je aan het doen bent. De kracht van focus is belangrijk waardoor je dus ook in het dagelijkse leven minder snel van je stokje gaat en je rust en kalmte kunt bewaren. Ook zul je ontspannen zijn waardoor je minder snel in de stress raakt. Er zijn veel oefeningen waarmee je je stressgehalte omlaag kunt krijgen. Doordat je beter kunt focussen zul je ook merken dat je energieker bent en sneller de dag door komt zonder al te veel irritaties. Een balans tussen geest en lichaam is belangrijk om holistische samenwerking tussen deze twee te vorderen waarbij je het maximale uit je geest en lichaam kunt halen zonder overspannen te raken. Soms is het belangrijk om door middel van meditatie je brein een kleine positieve reset te geven. Hetzelfde wanneer je in een 

chaotische situatie soms even een stapje terug moet nemen om de situatie beter te beoordelen gaat het met yoga bijna hetzelfde. 

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button