Huis

Waarom is het afsluiten van een opstalverzekering zo belangrijk?

Er komt veel kijken bij het kopen van een huis. Zo moet er onder andere veel papierwerk geregeld worden voordat de woning je eigendom kunt noemen. Waarschijnlijk kun je niet wachten tot dat allemaal in kannen en kruiken is en je de rust hebt om je huis te gaan inrichten. Waar wil je die ene leuke bank hebben staan, en welke kast heb je in gedachten voor die ene muur? Wil je van je droomhuis echt een paleis maken waar je een onbezorgd leventje kunt leiden, dan mag één ding beslist niet ontbreken: het afsluiten van een opstalverzekering. Hoewel dit niet verplicht is, neem je een zeer groot risico indien je hier niet voor kiest. Voor de maandelijkse premie hoef je het sowieso niet te laten, want die bedraagt slechts een paar euro. 

Wat valt er precies onder de opstalverzekering?

Je zult niet de laatste zijn die op een moment dat je het totaal niet verwacht te maken krijgt met brand, lekkage, een overstroming of schade door storm. Schade aan huizen door natuurrampen neemt elk jaar flink toe. Het is alleen om die reden al een goed idee om niets aan het toeval over te laten. Maar een opstalverzekering dekt veel meer dan alleen dat. Je hele huis én alles wat daaraan vastzit is namelijk verzekerd met dit uitgebreide pakket. Dit geldt zelfs voor je zonnepanelen en laadpaal. Schade ontstaan door inbraak wordt tevens uitgekeerd met een opstalverzekering op zak. Bovendien betaal je nooit eigen risico en kun je rekenen op onmiddellijke hulp bij schade. Tot slot hoef je niet bang te zijn voor onderverzekerd zijn, want dat is bij bijvoorbeeld Univé niet aan de orde.

Dit is de functie van de inboedelverzekering

Huurders hoeven geen opstalverzekering af te sluiten, aangezien zij niet de eigenaar zijn van de woning. Voor deze groep is er een andere woonverzekering erg geschikt, namelijk de inboedelverzekering. Deze heeft betrekking op alle spullen in huis die losstaan en je zo mee kunt nemen. Je kunt hierbij denken aan interieur waaronder banken, kasten, stoelen, lampen en keukengerei. Maar ook elektrische apparaten zoals computers, smartphones en tablets zijn gewoon meeverzekerd. Deze hoeven niet per se het slachtoffer te zijn geworden van een inbraak, brand of overstroming. Het simpelweg uit je handen laten vallen van de telefoon op straat is zelfs gedekt vanuit de inboedelverzekering. 

Direct online verzekering afsluiten

Zonder opstal- en of inboedelverzekering draai je zelf op voor alle kosten – en die kunnen behoorlijk in de papieren lopen. De kosten kunnen zelfs dusdanig hoog zijn, dat je persoonlijk failliet gaat of een dure lening moet afsluiten om bijvoorbeeld nieuwe huisraad te moeten kopen. Wat je precies aan premie kwijt bent per maand? Dat is eenvoudig te berekenen via de website van Univé. Binnen een paar minuten weet je niet alleen waar je aan toe bent, maar kun je zelfs al compleet verzekerd zijn. Kijk trouwens ook eens bij de aanvullende verzekeringen, zoals de Kostbaarhedenverzekering of Aansprakelijkheidsverzekering.

Gerelateerde artikelen

Back to top button