Overig

Waarom kiezen voor een gerenommeerde opblaasbare sup?

Sup is een afkorting van standing-up paddling. Deze sport wordt in Nederland steeds populairder. In een waterrijk land als de onze zijn de mogelijkheden tot deze sport talloos. Als je wilt suppen moet je echter wel over de nodige materialen beschikken. Naast de peddel is het supboard het belangrijkste om deze sport goed uit te kunnen voeren. De boards zijn in verschillende varianten verkrijgbaar, van hout tot en met opblaasbaar. Dat laatste is vooral handig als je hem wil vervoeren.

Sup board kopen

Zelfs binnen de opblaasbare categorie heb je eindeloos veel keuze. Voordat je besluit een sup board te kopen, is het goed om na te gaan wat je er precies mee wil. De manier waarop je het board gaat gebruiken is daarbij belangrijk, maar ook je lengtematen en gewicht zijn handig om mee te nemen in de keuze die je maakt. Om je gebruiksdoel te bepalen heb je wellicht wat meer informatie nodig. Als je daar nog niet helemaal aan toe bent is een allround board het beste. Deze boards zijn eigenlijk overal te gebruiken. Zowel meren, zeeën als plassen zijn geschikt om op te suppen met een allround board. Daarnaast zijn dit relatief brede boards, wat ervoor zorgt dat je je evenwicht minder snel verliest. Ideaal voor beginners dus.

Welk board past bij jou?

Als je al wat meer ervaren bent is een touring board een interessante optie. Het grootste verschil met de allround boards is dat deze vaak langer en smaller zijn. Dit zorgt dus voor een extra uitdaging. Verder is dit type board een goede optie wanneer je van plan langere afstanden te gaan peddelen. Ben je al erg ervaren en wil je wat meer snelheid maken, dan zijn race sup boards een uitstekende optie. Deze variant voegt een extra dimensie toe aan de touring boards, aangezien ze nog smaller en langer zijn. Daarnaast zijn ze lichter dan de andere boards, waardoor het de beste optie is om ook sportief en competitief goede prestaties neer te zetten.

Windsurf sup boards

Ook de windsurf sup boards zijn een goede keuze als je het suppen naar een sportief hoog niveau wil tillen. Op deze boards is een zogenoemde mastvoet aanwezig, waardoor je een zeil kunt koppelen aan het board. Hiermee kun je dus zowel suppen als windsurfen met één en hetzelfde board. Al met al zijn er meer dan genoeg sup boards, helemaal als je al wat meer ervaren bent kun je met het suppen enorm veel kanten op. En wil je nou beginnen? Koop dan snel één van de vele boarden, ga het water op en peddel erop los!

Gerelateerde artikelen

Back to top button