Huis

Waarom kiezen voor een tweedehands traplift?

Wanneer je ouder wordt en minder mobiel aan het worden bent, kun je kiezen om een traplift aan te schaffen. Soms is het verstandig om dit te doen, omdat het gevaarlijk kan zijn om als oudere steeds de trap op en af moeten gaan. Je kunt een nieuwe traplift kopen, maar dit kan al snel in prijs oplopen. Je kunt er echter ook voor kiezen om een tweedehands traplift te nemen. Dit heeft een aantal voordelen, welke je in dit artikel kunt lezen.

Beter voor het milieu

Er worden hedendaags erg veel nieuwe producten gemaakt. Sommigen totaal onnodig. Hierdoor ontstaat er meer verspilling op de aarde, want wat gebeurt er met de oude producten die niet meer gebruikt worden? De natuurlijke voorraden op de aarde raken uitgeput waardoor er een klimaatcrisis is ontstaan. Hierdoor is het belangrijk om op te letten met de aankopen die je doet. Zo kun je dus een tweedehands traplift aanschaffen in plaats van een nieuwe!

Dit bespaart in de kosten

Wanneer je een nieuwe traplift koopt, kan dit een dure grap zijn voor je portemonnee. Een traplift kost tussen de 2.500 euro en 12.500 euro om nieuw te kopen, afhankelijk van de soort traplift die je wilt. Zo zijn er trapliften zonder bochten, met een bocht of twee bochten.. Dit speelt allemaal mee in de prijs. Wanneer je ervoor kiest om een tweedehands traplift te kopen, bespaart dit nogal wat! Een tweedehands traplift begint namelijk al met een prijs vanaf 1.600 euro. Bij een trap met meerdere bochten begint de prijs vanaf 2.700 euro. 

De tweedehands traplift wordt gecheckt

Wanneer je ervoor kiest om een tweedehands traplift aan te schaffen, hoef je je geen zorgen te maken dat de traplift minder goed is in kwaliteit. De tweedehands traplift wordt namelijk uitvoerig gecontroleerd en hersteld voordat deze bij jou thuis wordt geplaatst! Alle onderdelen worden gecheckt en moeten strenge controles doorstaan. Ook krijgt een tweedehands traplift altijd een nieuwe batterij voordat het bij een volgende persoon geplaatst wordt. Als laatst geven de meeste leveranciers tot 5 jaar garantie op een tweedehands traplift.

Dus, wanneer je nog twijfelt tussen een nieuwe of een tweedehands traplift, overweeg dan altijd om de tweedehands te kiezen. Als eerst voor het milieu, daarnaast om in kosten te besparen en als laatste reden dat tweedehands trapliften altijd uitvoerig worden gecontroleerd op de kwaliteit. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button