Huis

Zo geef je jouw interieur een boost met ledstrips

Als jij mooie lichten wilt toevoegen aan je interieur, dan zijn led strips zeker iets voor jou. Dit zijn flexibele kabels met lichten die je overal in je huis kunt neerleggen of ophangen. De led strips bevatten veel verschillende kleuren en daardoor kun je het dus voor verschillende gelegenheden gebruiken. Zo kun je creatief met licht te werk gaan. Kies bijvoorbeeld voor een rgb ledstrip, waarbij je allerlei kleuren kunt kiezen. Daarnaast kun je ook voor een witte ledstrip kiezen. Kies voor een warme of juist koude verlichting, het kan allemaal. Lees in dit artikel meer over het gebruik van led strips en hoe je jouw huis hier mooi mee kan opfleuren. 

Het gebruik van een led strip

Een led strip kun je op verschillende plekken in je woning bevestigen. Het is maar net waar je welk soort licht wilt hebben. Ook kun je de led strips in je tuin bevestigen, zodat je mooi sfeerlicht voor in de avond creëert. Door voor deze verlichting te kiezen maak je een unieke sfeer. Led strips worden dan ook voornamelijk als bijverlichting gebruikt, en op deze manier kun je een ruimte net even wat extra’s geven. Het kleurenpalet van deze strips is erg uitgebreid, waardoor je het goed kunt aanpassen op de desbetreffende ruimte. 

Bevestigen van led strips in je woning

Gelukkig is het monteren van led strips niet moeilijk, en is het zo gedaan. Wel is het belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurd. De led verlichting moet zorgen voor een mooie en sfeervolle ruimte, en daarom is het juist installeren wel belangrijk. Allereerst is het belangrijk om de ondergrond waar je de verlichting wilt monteren goed schoonmaakt. Maak het in ieder geval goed vetvrij. Hierna kun je de beschermlaag van de plaklaag afhalen, en de led strip vastlijmen. Beslis van tevoren goed of je de strip op het plafond of juist langs de ondergrond wilt monteren. In veel gevallen is het mooi om de strip zelf niet in het zicht te hebben. Je kunt er ook voor kiezen om de led strip rondom een bocht in je woning te plaatsen. Hierbij moet je wel kijken dat de hoek niet te haaks is, anders kan er een knik in de strip ontstaan. 

Het inkorten van een strip

Als je de led strip korter wilt maken, dan is dat zeker mogelijk. Wellicht wil je een kleiner stuk van de kamer verlichten met de led strip. Op de strip staan streepjes, en op deze plek kan je hem dan ook knippen. Dit kan voor een rgb ledstrip en een witte ledstrip. Uiteindelijk is het ook erg handig om een led strips afstandsbediening erbij te kopen, zodat je ze op afstand kunt bedienen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button