Fashion

Waarom kiezen voor gouden sieraden?

Wanneer er gesproken wordt van een schatkist of een item van veel waarde van metaal, dan wordt er standaard gesproken over de kleur goud, of je het nou hebt over geelgoud, roségoud of witgoud. In deze tijd hoeven we geen kaarten te volgen en wekenlang bezig te zijn met de schatkist te vinden, maar vinden we goud in veel items terug. Denk hierbij aan gouden oorbellen, gouden kettingen, maar ook goud in het interieur. In dit artikel vind je diverse redenen waarom je zou moeten kiezen voor gouden sieraden. 

Goud is tijdloos

De kleur goud gaat bijna nooit vervelen.  Vooral in India en landen met Arabische invloeden, waar goud verbonden is met religieuze overtuigingen en cultuur. Wanneer iemand gaat trouwen krijgen ze een bruidsschat mee, die bestaat vaak uit diverse gouden sieraden, van simpele armbanden of kettingen naar verschillende familie erfstukken of het nu gaat om een prachtige gouden oorbel of de nieuwste ketting ontwerpen in goud of zelfs rosé gouden Swarovski sieraden. Het maakt niet uit wat er in de mode is, maar de toekomst van gouden sieraden kan niet in twijfel worden getrokken.

De goede kwaliteit

Het vakmanschap dat achter het maken van gouden sieraden zit, spreekt voor zich door de prachtige ontwerpen en de lange duurzaamheid die het biedt. Goud heeft het voordeel dat het een metaal is dat niet reageert met atmosferisch vocht en producten levert die roestvrij zijn en ook geen allergieën veroorzaakt. 

Classy stijl

Vrouwen met gouden sieraden stralen een bepaalde klasse uit, gouden sieraden zien er stijlvol uit en voegt glamour toe aan de rest van je outfit. Een vrouw ziet er mooier en zelfverzekerder uit. Er is altijd een snufje royalty dat wordt geleverd met de flair van het dragen van gouden sieraden, of het nu een ring, oorbellen of een mooie set is. 

Kleurtinten goud

Net zoals met kleding kleuren passen ook niet alle sieraden bij iedereen. Gouden sieraden passen vooral bij iemand met een iets getinte of donkere huid, maar ook bij mensen met een warme ondertoon in hun huid. Vaak kiezen mensen met een koude ondertoon in hun huid voor zilveren sieraden. maar juist kan goud hier ook bij, alleen dan geen geelgoud, maar wel bijvoorbeeld witgoud of roségoud. Deze kleurtinten goud zijn ook mooi samen te combineren er zijn zelfs sieraden waar alle drie de kleuren in terug te zien zijn. Wel is die combinatie van goud tinten afhankelijk van je persoonlijk voorkeur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button