Huis

Wanneer gebruik je welk formaat LED panelen

Er zijn de laatste tijd veel ontwikkelingen geweest op het gebied van LED panelen en dat maakt ze nu bruikbaar voor iedereen. Voorheen kenden veel mensen LED panelen van kantoren maar nu kan je zo ook heel mooi thuis gebruiken. LED panelen zijn een stuk duurzamer en zuiniger dan andere soorten lampen en ze hebben ook een erg hoge lichtopbrengst. LED panelen heb je tegenwoordig in alle soorten en maten, en daarom kan het soms lastig zijn om de juiste panelen uit te kiezen. Hieronder kun je daarom ook alles vinden over verschillende formaten LED panelen en wanneer je deze gebruikt.

30×60 LED panelen voor in de keuken

Panelen met LED verlichting zijn ideaal voor in de keuken, dankzij de hoge lichtopbrengst kan je namelijk altijd zien waar je mee bezig bent. Panelen met een 30×60 formaat zijn vaak ideaal omdat ze perfect onder een keukenkastje kunnen en zo heb je een mooi opgelicht aanrecht. Wanneer je dan ook wilt koken, je zal niet meer last hebben van weinig licht en zo kan je al je groenten op de mooiste manieren snijden.

De 60×60 of 30×30 panelen voor een thuiskantoor

Naast dat lichtpanelen een hoge lichtopbrengst hebben, hebben ze ook een hoge lichtintensiteit. De verlichting is dus erg helder en soms ook fel, maar wees gerust, met een dimmer kan je dit instellen naar jouw wens. Als je een thuiskantoor hebt dan zijn deze panelen ideaal omdat je op deze manier je papieren goed kan bekijken en je geen last hebt van vervelende schaduwen. De hoge lichtintensiteit kan ook zorgen voor betere focus en betere concentratie.

Kies 60×120 LED panelen in de schuur of garage

Naast een hoge lichtopbrengst en lichtintensiteit kunnen LED panelen ook uitstekend tegen vocht, trillingen en schokken, ideaal dus in de schuur of garage. Aangezien deze ruimtes vaak wat groter en donkerder zijn is het erg handig om grotere panelen te kiezen die alles perfect kunnen oplichten. In deze ruimtes zijn er ook vaak temperatuurschommelingen en veel vocht maar dit is geen probleem voor een LED paneel.

Dimbare LED strips

Als je een unieke sfeer wilt creëren in een bepaalde ruimte of je hebt verlichting nodig op een specifieke plek dan kan je het best kiezen voor LED strips. Ook LED strips zijn er in meerdere kleuren en maten en met een dimmer of afstandsbediening kan je het licht helemaal naar wens instellen. LED strips worden tegenwoordig veel gebruikt achter meubels, televisies en in slaapkamers. Dimbare LED strips zijn erg veelzijdig en kunnen in elke ruimte en op elke plek een mooie aanwinst zijn.

De voordelen van LED verlichting

LED verlichting kent dus vele voordelen en hieronder staan ze allemaal op een rijtje.

  1. LED panelen gaan erg lang mee, gemiddeld wel tot 40.000 branduren. Dit klinkt al erg lang maar helemaal in vergelijking met ouderwetse TL-buizen, deze gaan gemiddeld maar 12.000 branduren mee. Daarnaast zijn ze erg duurzaam, vochtbestendig en kunnen ze goed tegen trillingen en schokken.
  2. LED panelen passen daarnaast ook ideaal in een systeem plafond. Hierdoor is het erg goedkoop om ze te laten plaatsen omdat je minder geld kwijt bent aan installatiekosten. 
  3. Met een stofdoek zijn LED panelen makkelijk schoon te maken en zo kan je ook nog eens besparen op dure schoonmaakkosten.
  4. LED verlichting is erg veelzijdig en je kan het op meerdere plekken in huis kwijt, denk aan het kantoor, de keuken, de slaapkamer en zelfs de schuur.
  5. LED verlichting is erg hard ontwikkeld de afgelopen jaren en hierdoor heb je LED verlichting nu in veel verschillende kleuren, formaten en intensiteit. Iedereen kan wel een keuze maken in de verschillende verlichtingen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button