Health

BHV, wat kan je ermee?

Om jezelf scherp te houden en je kennis te verbreden kun je verschillende cursussen doen. Niet alleen kun je jezelf nieuwe skills aanleren, maar je kunt er vaak ook anderen mee helpen. Een BHV cursus is de perfecte cursus om nieuwe, belangrijke vaardigheden onder de knie te krijgen. Vaardigheden waar je soms zelfs levens mee kan redden.

Wat is een BHV cursus 

BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Iemand die een BHV-diploma heeft wordt een bedrijfshulpverlener genoemd. Een bedrijfshulpverlener is iemand die binnen het bedrijf waar hij of zij werkt gepaste hulp kan bieden in noodsituaties. Bedrijfshulpverlener is geen apart beroep, maar iets wat je naast je werk kan zijn. Mocht er zich een incident voordoen in de bedrijfsomgeving, dan ben jij als BHV’er de aangewezen persoon om je collega’s en andere mensen in het pand in veiligheid te brengen. Best een belangrijke taak dus. 

Wat leer je tijdens een BHV cursus? 

Er zijn veel verschillende noodsituaties die zich binnen een bedrijf kunnen voordoen. Zelfs als je in een klein bedrijf werkt en met zijn tweeën de hele dag op kantoor zit kan er iets gevaarlijks gebeuren. Je collega grijpt ineens naar zijn borst en zakt onderuit, of er ontstaat brand bij het koffiezetapparaat. En ook in grote bedrijven kan er natuurlijk van alles gebeuren. Vaak zijn er ook specifieke gevaren waar per bedrijf rekening mee gehouden moet worden, denk bijvoorbeeld aan het werken met gevaarlijke stoffen in een lab, of valgevaar wanneer je veel op ladders moet werken. In een wordt daarom aandacht gegeven aan een breed scala aan onderwerpen. Je leert bijvoorbeeld:

  • Hoe je moet handelen bij brandwonden
  • Hoe je moet reanimeren en een AED moet gebruiken
  • Hoe te handelen bij brand
  • Hoe je een pand moet ontruimen
  • Hoe je moet communiceren bij een noodsituatie (met je collega’s en met de hulpdiensten)

De cursussen van BHV.NL worden gegeven op meer dan 70 locaties verspreid door heel Nederland, er is dus altijd wel een cursuslocatie bij jou in de buurt te vinden. Maar om de cursus te volgen hoef je er niet per se op uit, je kunt de cursus ook naar je bedrijf halen. 

Cursus op maat 

Als je kiest voor een BHV cursus bij jou in de werkomgeving, dan komt de BHV trainer bij je langs op de werkplek en kan er gekeken worden naar de specifieke gevaren in jouw onderneming, je krijgt dan een maatwerkcursus. BHV.NL biedt verschillende cursussen aan die zowel als individu als met een groep gevolgd kunnen worden. Omdat de kwaliteit van een BHV cursus goed bewaakt moet worden, werkt BHV.NL met in huis opgeleide instructeurs. 

Voordelen van een BHV diploma

Er zitten veel voordelen aan het behalen van je BHV diploma. Omdat het voor bedrijven verplicht is om een BHV’er in huis te hebben, staat het hebben van dit diploma heel goed op je CV. Er is geen werkgever die veiligheid op de werkvloer niet belangrijk vindt natuurlijk. Maar het allerbelangrijkste voordeel is natuurlijk dat je weet hoe je moet handelen in noodsituaties op je werk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button