HealthHuis

Wat is een goede luchtvochtigheid in huis?

Story Highlights
  • 10 liter vocht per dag
  • Droge huid en droge keel
  • Mini luchtbevochtiger

De juiste luchtvochtigheid in je woning ligt tussen de 40 en 60 procent. Is je luchtvochtigheid in je huis te hoog of te laag dan kan dat behoorlijk wat ellende veroorzaken. Gelukkig kun je zelf veel doen om de juiste luchtvochtigheid in je huis te creëren

Gezin produceert al snel 10 liter vocht per dag

De luchtvochtigheid is te meten met een hygrometer en de luchtvochtigheid ligt in de winter altijd lager dan in de zomer. Vaak heeft een slechte ventilatie er de oorzaak van dat er sprake is van een slechte luchtvochtigheid. Ga maar na; een gemiddeld gezin produceert al snel 10 liter vocht, en dat per dag. Dat doen ze door gewoon thuis te verblijven, eten te koken en te douchen. Als je dan niet goed ventileert dan is de luchtvochtigheid al snel te hoog. 

Droge huid en droge keel

Een te lage luchtvochtigheid kan een droge huid en keel veroorzaken, net als branderige ogen en gebarsten lippen. Ook hoofdpijn en vermoeidheid kunnen te maken hebben met een te lage luchtvochtigheid. Verder kunnen er scheuren in hout ontstaan. Is de luchtvochtigheid te hoog, dan neemt het aantal bacteriën toe en dat geldt ook voor schimmels. Meubels kunnen rotten en je hebt te maken met hogere stookkosten.

Kies voor een mini luchtbevochtiger

Wat ook kan helpen om voor een hogere luchtvochtigheid te zorgen is te kiezen voor een aroma diffuser. Dit is een mini luchtbevochtiger. Het water in de diffuser wordt omgezet in stroom door gebruik te maken van hoge frequentie trillingen. Daardoor ontstaat koude verneveling. De moleculen van de toegevoegde etherische olie blijven zo bovendien in tact. Daardoor kan een diffuser ook een therapeutische werking hebben. Met een diffuser van Geurwolkje creëer je dus een comfortabele omgeving, waarbij je wat betreft etherische olie kunt kiezen uit geuren als lavendel, eucalyptus of citroen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button