Huis

Interieurtrends 2021: dit zijn de woontrends van 2021

Story Highlights
 • Woonkleuren van 2021
 • Natuurlijke materialen in 2021
 • Voeg statements toe in 2021

Het is 2021, dus tijd voor de interieurtrends 2021. Welke interieurtrends nemen we mee uit 2020 en welke interieurtrends zijn dit jaar helemaal nieuw. In dit artikel bekijken we de verwachtingen in het komende jaar. Het is een combinatie van trends, waarbij de belangrijkste trend al enige tijd geleden is ingezet: duurzaamheid. Die trend trekken we komend jaar, maar ook de komende jaren door tot een blijvertje. Zo werken we samen, ook de interieurmerken aan een betere wereld. Ga jij komend jaar jouw volledige interieur verbouwen of kies je voor één nieuwe kleur op de muur of één nieuw meubel. Jij bepaalt.

Interieurtrend 1: woonkleuren van 2021

 • Donkerblauw: deze interieurtrend werd al ingezet in 2020, maar krijgt in 2021 een vervolg. De kleur donkerblauw mag dan terugkomen in de kleuren op de muur, maar ook in de meubels. Je kunt dus gerust een wandje of verschillende (oudere) meubels weer helemaal hip maken door ze te voorzien van een nieuwe kleur.
 • Lichte grijstinten: in de interieurtrends 2021 zien we de kleur grijs terug op de muren. Geen standaard kleur grijs, maar lichte grijstinten op de muur. Die grijstinten combineren uitstekend met later genoemde interieurtrends: natuurlijke materialen en het ophangen van echte statements in een interieur. Die samen zorgen voor contrast.
 • Speciale verftechnieken: in grijs, maar ook in andere kleuren, gaan we komend jaar de messy beton-look terugzien. Een unieke, maar tegelijkertijd sfeervolle verftechniek die ons huis weer een stukje unieker maakt. 

Interieurtrend 2: natuurlijke materialen in 2021

 • Van industrieel naar Scandinavisch: we laten de industriële interieurtrend langzaam achter ons. Dat doen we niet in een keer. Komend jaar combineren we industrieel met Scandinavisch. Rustiger kleuren, lichte houtsoorten, maar wel stoere stalen details. We schuiven daarmee iets meer naar het luxe, speciale segment.
 • Bamboe: een natuurlijk materiaal dat we in 2021 veel gaan terug zien is bamboe. Je haalt hiermee echt de jungle in huis. Zeker gecombineerd met een grote kamerplant.
 • Duurzame meubels: steeds meer met het oog op de toekomst. Ook in meubelland wordt daar steeds meer naar gekeken. Unieke, tijdloze meubels die langer mee gaan dan normaal. Door hun tijdloze karakter ook als tweedehands meubels straks weer goed te verkopen aan iemand anders. Ook wordt steeds meer gekeken naar het recyclen van materialen, wat je bijvoorbeeld terugziet in gerecycled teakhout.

Interieurtrend 3: voeg statements toe in 2021

 • Unieke items: jouw identiteit gaan we ook steeds meer terug zien in het interieur. Zeker nu het erop lijkt dat we in 2021 voorlopig nog thuis moeten blijven. Dat terugzien gaan we doen door te werken met statements: echte eye-catchers zoals unieke wanddecoratie, een kunstig beeld of een unieke lamp die jij echt mooi vindt.
 • Eye-catcher meubels: een statement kan hem ook zitten in de meubels. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een opvallende ronde eettafel met daarboven een unieke design hanglamp. Of denk aan een vloerkleed met een speciale print. Op die manier kun je volop combineren en mag het net even iets specialer.
 • Face line art: komend jaar gaan we face line art veel terugzien. We zien deze interieurtrend terug op potjes en andere woonaccessoires. We hadden deze trend al ingezet, maar ook komend jaar wederom een grote trend in de accessoires.

Grote kamerplanten: een andere statement is een vriend uit de jungle. Je moet dan denken aan een grote kamerplant. Een tropische kamerplant groter dan 1 meter hoog, waarmee je sfeer brengt en tegelijkertijd een statement maakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button