FashionTrends

Wat is een hybride smartwatch?

Story Highlights
  • Combinatie van analoog horloge en een smartwatch
  • Configureer zelf het voor jou perfecte horloge
  • Zelfs je slaap wordt gemonitord

Vraag; wat is nou precies een hybride smartwatch? Om dat uit te leggen gaan we eerst eens in op de term hybride. Dit staat voor de combinatie van twee of meer technieken. Dit kan dus analoog en digitaal zijn maar net zo goed mechanisch en elektrisch.

Combinatie van een analoog horloge en een smartwatch

Kijken we dus naar een hybride smartwatch dan zien we een combinatie van een analoog horloge met wijzers en een smartwatch. Je vindt dus geen display of touchscreen smartwatch, maar een ogenschijnlijk gewoon horloge met een gewone wijzerplaat. Door de tamelijk klassieke vormgeving zie je dus vaak ook niet dat er sprake is van een buitengewoon veelzijdig en slim horloge. Want een smartwatch kan, ook in hybride uitvoering, heel erg veel meer dan alleen het aangeven van de tijd. Op smartwatchwereld.nl vind je een mooi overzicht van deze horloges.

Zelfs in je slaap word je in de gaten gehouden

Slimme horloges zijn gewild. Opvallend; vrouwen dragen ze liever dan mannen. Onder de hybride wijzerplaat vind je echter tal van handige functies verscholen. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld een stappenteller, een slaapmonitor en een bloeddrukmeter. Vaak zit ook een hartslagmeter verscholen in dit horloge. Uiteraard kunnen deze horloges prima tegen water en kun je er ook gewoon WhatsApp berichten op ontvangen. Train je, dan kun je met een app de resultaten uitlezen op je smartphone. Die hoeft dus niet mee en zit dus ook niet in de weg. Zelfs tijdens je slaap houdt een hybride smartwatch je scherp in de gaten. Niet voor niets wordt het horloge ook wel je persoonlijke coach genoemd. Een andere benaming die het geavanceerde horloge wel eens krijgt is die van stressmanager.

Ontwikkelingen volgen elkaar snel op

Ondertussen volgen de ontwikkelingen elkaar snel op als het gaat om de hybride smartwatch. Zowel aan het uiterlijk als aan de functionaliteiten wordt voortdurend geschaafd. Het horloge kan ook steeds meer en het lijkt een kwestie van tijd voor het tot de onmisbare uitrusting van elk mens behoort. De meeste horloges hebben een GPS-module ingebouwd overigens, zoals de armbanden van deze horloges vaak verwisselbaar zijn en gemaakt zijn van siliconen.

Configureer je horloge zelf

Alle grote merken bieden ondertussen dergelijke horloges aan en proberen ze elkaar wat betreft de functionaliteiten te overtreffen. Het mooie is dat je het perfecte horloge voor jouw situatie prima zelf kunt configureren. Je selecteert wat er echt op moet zitten en laat weg wat voor jou niet relevant is. En zo kun je altijd precies dat horloge aanschaffen dat bij jouw specifieke situatie past.

Gerelateerde artikelen

Back to top button