HuisOverig

Wat is projectinrichting?

Story Highlights
  • Definitie projectinrichting
  • Ideale kantoor
  • Medewerkers betrekken in het proces

Als directeur of eigenaar van een bedrijf weet je dat investeringen soms nodig zijn. De ene investering kan wat duurder uitvallen dan de andere. Wanneer jouw zaak al een hele tijd gevestigd is in een oud kantoorgebouw dat dringend aan vernieuwing toe is, dan weet je dat de tijd van investeren aangebroken is. Zeker als je wilt groeien, of je team wilt verjongen is het belangrijk dat je kantoorruimte voldoende inspireert en een fijne werkomgevingen is. Misschien moet je overwegen om aan projectinrichting te gaan doen… Maar wat is dat nou juist? 

Projectinrichting, wat houdt het in?

Onder projectinrichting kan eigenlijk heel veel worden verstaan. Het volledig herinrichten van een winkel, bedrijfspand of kantoor, is allemaal projectinrichting. Er wordt niet alleen nagedacht over de meubels die geplaatst worden, alles krijgt ook de juiste plaats en er wordt nagedacht over de indeling van alle kantoorplekken. 

Het is de bedoeling om zo prettig, efficiënt en goed mogelijk te kunnen werken in een kantoorruimte. Daar zorgt een professionele projectinrichter voor. Er wordt gekeken naar wat mogelijk is binnen de ruimte en wat past en niet past bij jouw bedrijf. Het kan gaan om een heel nieuw kantoor, maar evengoed kan het ook om de keuken of entree van een bedrijf gaan die wordt vernieuwd. 

Afbeelding afkomstig van Ditt officemakers

Het ideale kantoor voor jouw medewerkers 

Projectinrichting door Ditt Officemakers, zorgt ervoor dat het ideale kantoor wordt ontworpen voor jouw medewerkers. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar 1, 2, 3. Een goede analyse van de situatie is belangrijk, en er moet zorgvuldig over nagedacht worden. Als bedrijfsleider zit je samen met de projectinrichter om te bekijken wat jouw wensen en eisen zijn. Belangrijk om te bespreken is wat echt nodig is binnen de kantoorruimte en wat gewoon leuk om te hebben zou zijn. Over alles wordt nagedacht: wat voor type kantoor je hebt of wilt, het formaat en de grootte van het kantoor, de locatie, brand identity en natuurlijk ook het budget. 

Afbeelding afkomstig van Ditt officemakers

Medewerkers betrekken in het proces 

Een goede, productieve kantoorruimte is goed voor iedereen. Vooral voor de medewerkers, want zij leveren op die manier uitstekend werk. Dat is dan weer goed voor jou en het bedrijf. Daarom is het belangrijk om hen bij dit project te betrekken. Laat hen mee nadenken over het huidige kantoor en wat ze er goed en slecht aan vinden. Kijk naar ruimtes die optimaal worden benut en die door de projectinrichter van Ditt Officemakers opnieuw moeten opgenomen worden in de nieuwe kantoorruimte. Bespreek ook samen met hen welke ruimtes totaal geen nut hebben en nooit worden gebruikt. Neem deze zeker niet meer mee op in het ontwerp van het nieuwe kantoor. Wanneer er rekening wordt gehouden met ieders wensen, komt dit de productiviteit van elke medewerker alleen maar ten goede. Wanneer alle wensen en eisen zijn vastgesteld, wordt er samen met de projectinrichter bekeken wat er mogelijk is binnen het budget dat jij voorhanden hebt!

Gerelateerde artikelen

Back to top button