Tuin

Loungeset kopen: hier moet je op letten!

Story Highlights
  • Er is een loungeset voor elke tuin
  • Kies een set die aansluit bij de rest van de tuin
  • Overweeg een diningset in plaats van een loungeset

In elke tuin wil je natuurlijk heerlijk kunnen zitten. Daarom zijn loungesets zo populair. Ze misstaan in geen enkele tuin en er is tegenwoordig een loungeset voor elke tuin beschikbaar. Voor je een loungeset gaat kopen, is het goed eerst voor jezelf de balans op te maken.

Er is een geschikte loungeset voor echt elke tuin

Ga dus eerst lijken welke stijl bij jouw tuin past. Ga naar waar de loungeset komt te staan en welke lounge geschikt is voor je tuin. Daarbij maak je een keuze tussen losse, lange stoelen of geef je de voorkeur aan bijvoorbeeld een chaise longue? Dan speelt ook het materiaal een rol bij de keuze die je maakt. Uiteraard zijn de moderne loungesets bestand tegen vocht en de typisch Nederlandse weersomstandigheden. De meest gekochte loungesets zijn veelal van aluminium. Dit is lichter en heeft een frisse en moderne uitstraling. En zo kun met dit materiaal prima uit de voeten.

Ga uitgebreid proefzitten en maak een keuze uit een zeer breed kleurenpalet

Uiteraard is de mate van comfort dat geboden wordt erg belangrijk bij de keuze voor een loungeset. Je wilt er immers op relaxen. Dat betekent dat je moet weten wat je koopt. ‘Proefzitten’ is daarom helemaal niet gek, even liggen op de aanstaande loungeset is evenmin vreemd. Probeer ook verschillende kussens wat betreft de dikte. Ook wat betreft de uitstraling van de kussens is er enorm veel te kiezen. Je hebt ze in alle kleuren van de regenboog en in alle denkbare motieven en in tal van verschillende dessins.

Je kunt eveneens voor een diningset kiezen, dan sla je twee vliegen in één klap

Uiteraard let je op dat je het budget voor tuinmeubelen niet overschrijft. Bepaal vooraf wat je uit wilt geven en houdt dat vast. Er is zoals gezegd een geschikte loungeset voor elk budget. Je kunt wat betreft de keuze beter kiezen voor een loungeset die aansluit bij de rest van de tuin. Anders moet je heel de tuin omgooien door de aankoop van een loungeset. Je kunt ook overwegen een diningset aan te schaffen. Dit is een loungeset en een tuintafel in een. Zo combineer je de voordelen van een tuintafel als van een loungeset. En dat voor de prijs van één. Doorgaans is een dining set in hoogte verstelbaar waardoor je de tafel gemakkelijk op de gewenste hoogte in kunt stellen. En zo kun je steeds precies die loungeset kopen die aansluit bij de rest van de tuin.

Gerelateerde artikelen

Back to top button