Overig

Wat is voor jou een reden om een goede fles wijn te openen?

Een goede fles wijn openen. De ene persoon doet het meerdere keren per week, terwijl voor de ander het moment misschien maar één keer per jaar daar is. In welke groep val jij? Verzin je altijd wel een goede reden om er een bijzondere fles wijn bij te pakken? Of bewaar je hem juist uitsluitend voor de mooiste momenten in je leven?

Is daar een reden voor nodig dan?

Een goede reden om een bijzondere fles wijn open te trekken. Heb je die nodig dan? Wijn moet je vooral drinken omdat je het lekker vindt, dus waarom zou je dan kiezen voor een fles die minder is dan perfect?

Alhoewel het, als je een dure smaak hebt, een beetje prijzig kan worden, is het natuurlijk wel een logische redenatie. Als er een wijn is die je het allerlekkerst vindt, waarom zou je dan een ander drinken? Het leven is er om van te genieten, dus neem het ervan. Klein risico: als je die hele bijzondere wijn er min of meer wekelijks bij pakt, wordt hij wel vanzelf een beetje minder bijzonder. Soms kan het dus ook een voordeel zijn om er wat spaarzamer mee te zijn, een glas van je favoriete wijn voelt dan nog echt als een traktatie.

Goed nieuws dat gevierd mag worden

Een hele goede reden om een bijzondere fles te openen, is goed nieuws. Nieuws dat reden is voor een feestje. We maken het bijna allemaal zeker jaarlijks wel eens mee, en hebben allemaal onze eigen manieren om dat te vieren. Een promotie op het werk, een behaald diploma, een gekocht of verkocht huis; allemaal redenen voor een feestje. Op dat soort momenten doet champagne het extra goed, al is het maar door het feestelijke moment waarop je de fles ontkurkt.

Een feestelijke gebeurtenis

Ook andere feestjes vragen om een goede wijn. Juist bij feestelijke gebeurtenissen, denk aan verjaardagen of feestdagen, mag je jezelf en anderen best extra verwennen. Ga je wijn bestellen voor het feest, kies dan lekker voor je favoriet. Het is niet iedere dag feest, tenslotte!

Een uitgebreid diner

Ook een uitgebreid diner is een goede reden om die bijzondere fles wijn erbij te pakken. Mits hij qua smaak goed aansluit op het gerecht dat je hebt bereid, natuurlijk. Dat is wel echt iets op te letten, want sla je de plank mis qua smaken, dan wordt zowel de maaltijd als de wijn er niet beter op. Het is de bedoeling dat de smaken elkaar ondersteunen, en zowel voor harmonie als zo nu en dan een spannend contrast zorgen. Zelfs de beste wijn kan echter een stuk minder lekker worden als je precies het tegenovergestelde effect bereikt, zeker iets om op te letten dus.

Gerelateerde artikelen

Back to top button