HuisOverig

Wat kost een mobiele airco aan stroom?

Story Highlights
  • Mobiele airco ideaal voor in de zomer
  • Kan elke ruimte in je huis verkoelen
  • Met het verbruik valt het wel mee

Mooi zo’n mobiele airco, maar kost dat dan geen vermogen aan stroom? Het is de vraag die veel mensen stellen als ze overwegen een mobiele airco te kopen. Over de mobiele airco gaat altijd het verhaal dat ze heel erg duur in gebruik zijn, iets dat veel mensen ervan weerhoudt er een aan te schaffen.

Geen overbodige luxe in de zomer

Het is in de zomer geen overbodige luxe, zo’n airco. Je houdt bijvoorbeeld de slaapkamer heerlijk koel, maar ook je woonkamer en eigenlijk elke ruimte in de woning. De mobiele airco verplaats je gemakkelijk en er zijn modellen die behalve voor verkoeling zorgen ook verwarmen. Regelmatig worden de mobiele airco’s getest en rolt er elk jaar weer een uit die zich de beste mobiele airco mag noemen. Het is vaak een strijd tussen de airco’s van gerenommeerde merken als Trotec, Aspen, Inventum, Tristar en DeLonghi. De airco’s worden dan onder meer getest op de kracht, het geluid dat ze produceren, het gewicht en de prijs. Koop je de best geteste airco, dan koop je gewoon een uitstekende airconditioning op wieltjes.

Duur of niet, dan bepaal je zelf

Kijken we naar het stroomverbruik. Uiteraard hangt het verbruik af van de ruimte die er gekoeld moet worden en hoe lang je er gebruik van maakt. Het vermogen van een mobiele airco ligt zo tussen de 1 en 2,5 kilowatt. Ga eens uit voor veertig zomerdagen waarop je de airco gedurende 8 uur aan hebt. Dan kom je dus uit op 320 uur. Gaan we uit van een vermogen van 1 kilowatt, dan kom je dus uit op 320 kilowatt. Voor een kilowatt betaal je zo rond de 22 eurocent. Ga je uit van 320 uur en dus 320 kilowatt, dan kost je dit precies 70,40 euro. Of dat duur is of niet, dat bepaal jij. Wij kunnen niet in je portemonnee kijken immers.

Gerelateerde artikelen

Back to top button