Fashion

Wat leer je van een beautyblog?

Het fenomeen is niet van de sociale media af te slaan: een beautyblog! Hierin leer je welke kleuren voor jou geschikt zijn en welke stijl bij je past. Ook vind je reviews over je favoriete producten en worden nieuwe producten geïntroduceerd. Het gaat vaak verder dan make-up alleen en leert je ook je huid verzorgen. Want make-up komt het best tot zijn recht op een schoon en egaal gezicht.

In een dag beroemd?

Bekende beautybloggers hebben het voordeel dat gerenommeerde merken hen producten op sturen om te proberen en er dan een lovend artikel over schrijven als tegenprestatie. Zij zijn natuurlijk niet van de ene op de andere dag bekend geworden, een goede beautyblog heeft tijd nodig om te groeien en een groot aantal lezers te trekken. Vriendinnen vertellen vaak aan elkaar wat ze online gezien hebben en sporen elkaar aan om verschillende blogs te bekijken..

Succesvolle samenwerkingen

Merken werken daarom vaak samen met deze bloggers omdat zij er voor kunnen zorgen dat producten binnen de kortste keren zijn uitverkocht. Het succes hebben ze echt te danken aan de bezoekers, omdat deze vrouwen elkaar inspireren en zich graag willen onderscheiden van de massa. Je hebt een uitgebreide keuze en vind dus altijd wel iets wat bij je past. Je bent bewust bezig met cosmetica en huidverzorging en geniet van je vertrouwde merken. Af en toe probeer je eens iets nieuws uit omdat andere mensen daar zeer over te spreken zijn en zo verbreed je je blik.

Een marketingstrategie

Het helpt bedrijven ook met hun marketing want zij kunnen heel eenvoudig zien hoe een bepaalde doelgroep op een specifiek product reageert.

Betaal ik de hoofdprijs?

Beauty hoeft niet duur te zijn! Ook voor mensen met een klein budget is er online veel te vinden over scherpgeprijsde make-up of producten die je thuis hebt waarmee je hetzelfde effect kunt bereiken. Als je make-up gaat aanschaffen dan is het verstandig om op te letten of het merk van jouw keuze ook dierproefvrij is. Dit hoeft wederom niet duur te zijn, veel huismerken zijn ook al jaren dierproefvrij!

Ik ben zo benieuwd naar…..

Ook kun je hele specifieke blogs vinden bijvoorbeeld alleen over nagellak of haarverzorging. Dit is erg fijn want dan vind je sneller wat je zoekt. Als bekende Nederlanders als reactie op een blog een review geeft van een bepaald product dan gaat dit blog hoogstwaarschijnlijk viral.

Pas op: hebberigheid ligt op de loer!

Gerelateerde artikelen

Back to top button