Tuin

Hoe duurzaam is kunstgras?

Tegenwoordig houdt men zich meer bezig met de duurzaamheid van producten. Maar gaat dit samen met de aanleg van kunstgras in de tuin? In deze blog leest u onder andere over de duurzaamheid van natuurgras versus kunstgras. De voordelen van kunstgras en het kopen van kunstgras worden hieronder nog behandeld.

Duurzaamheid kunstgras versus natuurgras

Kunstgras met natuurgras vergelijken is lastig. Helemaal als het om duurzaamheid en het milieu gaat. De productie van kunstgras gaat gepaard met energie en grondstoffen. Een minpunt. Echter, bij graszaad voor natuurgras is dit ook het geval. Het verschil ontstaat bij de levensduur. Natuurgras neemt CO2 op, maar vergt veel onderhoud. Meestal wordt er tijdens het onderhouden van natuurgras een grasmaaier gebruikt, met de nodige benzine en stroom dat er verbruikt wordt. Daarnaast ontstaat er een hoop afval dat moeilijk is te composteren, met het vrijkomen van broeikassen als gevolg. 

Bij natuurgras komt een hoop onderhoud kijken. Dit is niet alleen het maaien er ontstaan bijvoorbeeld ook mossen en onkruid. Bij de bestrijding hiervan komen chemicaliën vrij. Welke schadelijk zijn voor de natuur en ons grondwater. We hebben het dan nog niet eens gehad over het sproeien van de tuin in de droge zomermaanden. Het onderhoud dat bij kunstgras hoort is nihil. Wat belangrijk is, is het schoonhouden van het gazon. Dit kan simpelweg met een kunststoffen hark. 

De voordelen van kunstgras

Bij Kunstgras-online bepaalt u voordat u online uw grasmat besteld de vezelhoogte. Daarbij bieden we de mogelijkheid om van tevoren gratis stalen te bestellen. Dit is een belangrijke keuze, omdat het voor altijd dezelfde hoogte is. Tevens is dit één van de belangrijkste voordelen als het gaat om onderhoud. Bijna het hele jaar hoeft u niet om te kijken naar uw gras. 

De enige vorm van onderhoud bij kunstgras is het schoonhouden van de grasmat. In vergelijking met natuurgras is dit niet noemenswaardig. Aangezien u niet hoeft te maaien, onkruid te wieden of te bemesten. U betaalt meer voor de aanleg van kunstgras, maar dat verdient zich in de loop der jaren makkelijk terug.

Kunstgras bestellen

Het klinkt spannend, online kunstgras bestellen. Maar niets is minder waar. Bij elke leverancier is het mogelijk om kunstgras stalen aan te vragen. Hierbij kunt u zien en voelen hoe het kunstgras eruit ziet. Dit kunt u thuis in alle rust doen waardoor u de perfecte keuze kunt maken. Heeft u vragen? Online worden deze bij de meeste leveranciers gelijk beantwoord. De service bij het online bestellen is hoog. Zo is kunstgras voor 11:00 bestelt dezelfde dag al verzonden. Al met al een goede service zonder gedoe.

Gerelateerde artikelen

Back to top button