Huis

Wat mag er in een restafvalcontainer?

Wanneer je een restafvalcontainer via Bedrijfsafval.nl hebt laten verzorgen is het wel belangrijk dat je weet wat er allemaal in mag. Er is afval dat niet gescheiden kan worden en daarom dus in de grijze bak mag. Het is interessant om te weten wat er nu precies allemaal in mag. Vaak heb je namelijk van bepaalde afvalproducten namelijk helemaal geen idee waar je het mag laten. Door dit artikel door te nemen leer je precies hoe het zit. Dat maakt het veel makkelijker.

Afval dat niet te scheiden is

Dankzij het gebruik van een rolcontainer kan je gemakkelijk al het afval dat overblijft nog verder scheiden. Dit komt dan neer op de producten die niet te scheiden zijn. Dat is volgens onderzoeken per persoon zo’n 170 kilo per jaar. Eigenlijk is slechts een derde daarvan afval dat niet goed te scheiden is. Dat betekent wel dat er nog het nodige te winnen valt. Dat neemt niet weg dat bepaalde soorten afval ook echt niet te scheiden zijn en dus bij het restafval horen.

Wat gaat bij het restafval?

Het is ook goed om enkele voorbeelden te hebben. Als het gaat om afval dat niet te scheiden is, dan gaat het bijvoorbeeld om luiers. Ook kattenbakvulling hoort in het restafval. Het kan nergens anders bij. Verpakkingen van chips, zowel in bus als zak, horen er ook bij. Net als resten van eten en drinken zoals gebruikte pizzadozen, theezakjes of een kapot wijnglas. Er zijn nog meer twijfelgevallen te bedenken, dus bekijk altijd goed of het echt nergens anders kan. Als je het niet weet is het restafval altijd de juiste keuze.

Het gebruik van restafval

Restafval is ook niet helemaal waardeloos. Zo is er bijvoorbeeld energie uit dit afval te halen. Dat gebeurt door verbranding. Zo worden warmte en stroom opgewekt. Wel moeten de rookgassen goed gezuiverd worden bij dit proces. Ook is het zo dat een deel van dit afval niet te gebruiken is. Dat wordt dan gestort. Vaak worden deze bergen uiteindelijk afgedekt. Daar zijn inmiddels ook de nodige voorbeelden van te vinden in Nederland. Het afval is dus altijd ergens goed te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button