DIY

Wat verdient een timmerman?

Nou, wat dacht je van respect en aanzien? En een behoorlijk salaris voor zijn – of haar – verdiensten, uiteraard. Dit uitdagende werk maakt een opleiding tot vakman – of -vrouw – behoorlijk interessant.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen; een timmerman (m/v) verdient zo’n €2150 bruto per maand. En voor wie behoorlijk wat ervaring op tafel kan leggen is dat bedrag aanzienlijk hoger. Maar voor zo’n loon kun je natuurlijk niet duimen gaan zitten draaien. Of erop slaan, want dan kun je moeilijk een hamer of spijkers vasthouden. Nee, er moet wel voor gewerkt worden, uiteraard. Maar wat moet je dan allemaal precies kunnen?

Het vak timmerman (m/v)

De naam zegt het al; je zult als timmerman (m/v) voornamelijk met hout bezig zijn. Natuurlijk worden huizen van tegenwoordig grotendeels met steen en andere materialen gebouwd. Maar voor funderingen, vloeren, wanden, dakconstructies, kozijnen en ramen is ook vakmanschap vereist. En wie kan dat nou beter bieden dan een timmerman of -vrouw? Ook meubelmakerijen maken veelvuldig gebruik van zo’n specialist(e). Dit maakt van het ambachtelijke vak ook vandaag nog een zeer gewild beroep.

Bezit jij spreekwoordelijk twee rechterhanden en ben je begaafd met een praktisch en technisch inzicht? Dan is het vak timmerman echt iets voor jou! Om erkend te worden als voller vakman of -vrouw is het wel noodzakelijk om hierin een opleiding te volgen.

Opleiding tot timmerman (m/v)

Je hoeft niet eerst alleen maar theorie te leren voordat je de praktijk pas mag toepassen zodra je een opleiding tot timmerman gaat volgen. Kies uit bouw opleidingen van diverse niveau 2 of 3 om slechts één dag per week naar school te gaan. Ja, dat lees je goed! De rest van de week ga je namelijk al aan de slag bij een erkend leerbedrijf. Hier krijg je de fijne kneepjes van het vak zo onder de knie. Denk daarbij onder andere aan profielen en kozijnen stellen, dakwerk in elkaar zetten en zowel deuren als ramen afhangen. Een opleiding tot timmerman of -vrouw volgen is de beste manier om werken met leren te combineren.

Eigen praktijk

Heb je je diploma met vlag en wimpel behaald? Dan mag je je nu een volleerd timmerman of -vrouw noemen! Wellicht kan het leerbedrijf waar je bent opgeleid jouw diensten wel gebruiken. En anders heb je natuurlijk de mogelijkheid om helemaal voor jezelf te beginnen! Zodra je eenmaal een beetje naam maakt, weet je opdracht na opdracht moeiteloos binnen te slepen en naar wens van de klant te vervullen. Word zzp’er of neem andere vaklui in dienst die volledig aan jouw kwaliteitscriteria voldoen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button